Wat betekent het om oud en kwetsbaar te zijn in onze tijd? In een welvarend land? Tijdens een woekerende epidemie?

Amnesty Vlaanderen klaagt aan dat ‘mensenrechten geschonden werden in rusthuizen tijdens de coronacrisis’. Johan Leman, Ann Peuteman en anderen pleiten (al langer dan vandaag) voor de oprichting van een ouderenrechtencommissariaat. Er schort overduidelijk wat aan de manier waarop onze in naam toch zo zorgzame samenleving omgaat met de hoogste etage van haar bevolkingspiramide.

Tijdens deze online gespreksavond laten deskundigen vanuit diverse achtergrond en expertise hun licht schijnen over de in coronatijd bijzonder acuut geworden problematiek van de zorg voor de oudsten. Met LEIFarts en spiritueel begeleider Paul Destrooper, oncoloog en professor palliatieve geneeskunde Wim Distelmans en Knack-journaliste en auteur Ann Peuteman. Moderator is Bieke Purnelle, journaliste en directrice van RoSa, het kenniscentrum voor gender, feminisme en gelijke kansen.

Info en inschrijvingen: secretariaat Humanistisch Verbond, secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren). Na inschrijving ontvangt u tijdig een Zoom-link die toegang geeft tot de lezing.

Foto: www.humanistischverbond.be