Dit seizoen vieren we de 250ste verjaardag van het monumentale Verbuecken-Pels-orgel in de Sint-Waldetrudiskerk. We maken er tijdens seizoen 2020-2021 een heus orgelfestival van met allerlei concerten en activiteiten:

Zondag 30 augustus 2020 om 15 uur: Organist Bart Wuilmus speelt samen met het mannenkoor Schola Gregoriana Cantabo een concert met orgelwerk uit de zeventiende-eeuwse Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast komen er orgelimprovisaties in de achttiende- en negentiende-eeuwse stijl aan bod.
Die dag wordt ook het nieuwe boek met cd Orgels in Herentals voorgesteld en is dan te koop. Het boek met cd bestellen kan via www.orgelherentals.be. Prijs: € 5 euro op de dag van het concert, daarna € 10. De abonnees van het tijdschrift Orgelkunst zullen de publicatie met cd samen met het septembernummer van Orgelkunst ontvangen.

Zondag 13 september 2020 om 13 en 15 uur: Workshops voor jong en oud met het Doe-orgel van Orgelkids. Bart Wuilmus geeft ook zelf uitleg terwijl u het Verbuecken-Pels-orgel van nabij kan bekijken. De toegang is gratis.

Vrijdag 23 oktober 2020 om 20 uur: Les Muffatti – Concerto’s voor orgel en strijkers in Sint-Waldetrudiskerk 
Zaterdag 27 februari 2021 om 20 uur: BL!NDMAN [sax] – Water & Fire: Händel Revisited in kerk Heist-Goor

Sint-Waldetrudiskerk
Kerkstraat
2200 Herentals

Foto’s: www.schaliken.be