We vervolledigen de succesvolle cyclus NeerdorpenKLASSIEK! 2016-2017 in 2017. Zeven jonge solisten van het Nationaal Orkest van België (NOB) hebben hun krachten gebundeld om u een uniek en gevarieerd programma te brengen voor een uitzonderlijke bezetting: strijkkwintet, fagot en contrafagot.

HaftCraft is ontstaan vanuit de bezetting als septet: strijkkwintet, fagot en contrafagot. Het strijkkwintet kan in vele gevallen worden beschouwd als een reductie van een strijkorkest. Door hieraan enkele solisten toe te voegen is het ensemble in één programma gemakkelijk te modelleren naar andere bezettingen en combinaties

Dit programma is vertrokken vanuit het werk Introductie & allegro van Kees Olthuis (strijkkwintet, fagot en contrafagot). Omdat de fagot en de contrafagot in combinatie nagenoeg nooit zo solistisch en in dialoog met elkaar op de voorgrond treden, leek het ons opportuun een programma rond deze twee instrumenten te maken.
De luisteraar zal in het begin kennismaken met het hele klankspectrum van de fagot (solowerk: Song for a distant friend, Tõnu Kõrvits).

Nadien kan men ontdekken hoe de klankkleuren en karakters van het instrument zich verhouden tot de strijkinstrumenten (‘The little black fish’ van Mahdis Golzar Kashani en ‘Divertissement’ van Jean Françaix). Bij dit laatste burleske werk ervaart men die unieke complete ‘sound’ van het strijkkwintet die sterk overeenkomt met die van het strijkersorkest.
Naast de confrontatie tussen de fagot en de contrafagot (‘Duel’ van Bart Snauwaert) speelt het ensemble in septet (‘Introductie & Allegro’ van Kees Olthuis).

Zeven jonge solisten van het Nationaal Orkest van België (NOB) hebben hun krachten gebundeld om u een uniek en gevarieerd programma te brengen voor een uitzonderlijke bezetting: strijkkwintet, fagot en contrafagot.

Bert Helsen, fagot – Filip Neyens, contrafagot – Philip Handschoewerker, viool- Maria-Elena Boila, viool – Katelijne Onsia, altviool

Lesya Demkovych, cello- Svetoslav Dimitriev, contrabas

Programma:

 Tõnu Kõrvits: ‘Song for a distant friend’

Kees Olthuis:  ‘Introductie en Allegro’

  1. Françaix:  ‘Divertissement’ voor fagot en strijkkwintet

B.Snauwaert: duo voor fagot en contrafagot

Mahdis Golzar Kashani: compositie voor strijkkwartet en fagot

Piazzolla: Oblivion

Piazzolla: Libertango

 

 

Info en reservaties: Orfeoproducties: info@orfeo.be of tel. 034491687

26 januari 2017 – Heilig Kruiskerk, Mortsel – 20u15

Tickets bestellen? U stort het bedrag van de gewenste tickets op BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw te Edegem. Vermeld de datum van het concert en het aantal kaarten dat u wenst. En de tickets liggen dan netjes voor u klaar aan de kassa.

Tickets: 12 euro en 5 euro voor (-26)