Met Opus One brengt BREEDBEELD afstudeerwerken fotografie tot bij het brede publiek, met een tentoonstelling én een publicatie. De oproep staat open voor eindwerken van hogescholen, volwassenenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs.

Elk jaar studeren in Vlaanderen en Brussel een paar honderd fotografen af aan kunsthogescholen, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs. Allemaal fotografen die tijdens hun opleiding vol ambitie hebben toegewerkt naar hun afstudeerwerk; een eerste ijkpunt in hun carrière als fotograaf. Met Opus One maakt BREEDBEELD een selectie uit deze afstudeerwerken en introduceert deze nieuwe namen en hun eindwerken bij het brede publiek.
 
Opus One wordt een tentoonstelling en een publicatie. Iedereen die in 2019 afstudeert met een fotografieproject aan het hoger onderwijs, volwassenenonderwijs of deeltijds kunstonderwijs kan deelnemen. De selectie kijkt dus over de grenzen van de verschillende scholen en opleidingstypes heen. Dat maakt van Opus One, naast een reeks fotografen om in de gaten te houden, eveneens een soort staalkaart van wat er leeft, beeft en beweegt binnen de fotografie.

Deelnemen is gratis en kan t.e.m. 1 oktober.

Belangrijkste voorwaarden
Je bent in 2019 afgestudeerd aan een hogeschool, volwassenenonderwijs of deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen of Brussel met een fotografieproject als eindwerk.
Je woont in Vlaanderen of Brussel.
Je neemt deel met jouw afstudeerproject.

Foto: www.breedbeeld.org