Van 18 oktober tot 15 december 2019 vindt de 27ste editie van de Biennial of Illustrations Bratislava (Slowakije) plaats. Deze internationaal gerenommeerde tentoonstelling, onder auspiciën van IBBY en Unesco, vindt plaats in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor kinderen. Tijdens de Biënnale wordt de prestigieuze Grand Prix uitgereikt, samen met vijf Gouden Appels en vijf Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.
 
Hoewel de voorbije jaren Vlaamse illustratoren op eigen initiatief en dus op individuele basis origineel werk konden insturen, bleven zij vragende partij voor een collectieve inzending. IBBY-Vlaanderen nodigde Villa Verbeelding uit om samen te werken voor de Vlaamse inzendingen. Villa Verbeelding zal de coördinatie op zich nemen en voor de Vlaamse selectie een jury van experten samenstellen. Maximaal tien Vlaamse illustratoren kunnen deelnemen. IBBY-Vlaanderen ondersteunt en communiceert mee.

In het voorjaar van 2020 zullen de in Bratislava geëxposeerde illustraties van de geselecteerde Vlaamse inzendingen ook in een tijdelijke tentoonstelling in Villa Verbeelding te zien zijn.
 
Ben jij een illustrator van kinder- en jeugdboeken? Stel je voor 23 maart kandidaat!

Foto: www.villaverbeelding.be