De bekende pop-up loods van stadsbrouwerij De Koninck, in de Boomgaardstraat, verwelkomt een nieuwe bewoner. Komende vrijdag 10 juli opent summer BREW er de deuren; een samenwerking tussen De Koninck, cateringconcept Ruigg by Toon De Bock en communicatie & event-agency BUZZ. Tot en met eind september wil summer BREW – mét een mooie groene buitenplaats en ontdekkingstuin voor de kids – de #staycation hotspot zijn voor buren, families en vrienden uit de ruime Berchemse omgeving. Op de menukaart van het familievriendelijk concept staan centraal: de heerlijke brouwsels van De Koninck en gerechten met ambachtelijke producten van de buren van de brouwerij zoals De Laet & Van Haver, Jitsk en Kaasaffineurs Van Tricht.   

Verschillende pop-ups passeerden al op de site in de Boomgaardstraat. Maar de voorbije zomers bleef het stil. Summer BREW knoopt opnieuw aan met die traditie en brengt zo letterlijk weer leven in de brouwerij. De zomerbar wil vooral aan mooie aanvulling zijn op heel het belevingscentrum van de stadsbrouwerij én omgekeerd. De toegankelijkheid staat alvast voorop. Ruw en puur. Relax. Tikkeltje eigenzinnig. Maar vooral héél erg lekker. In een stoer en tegelijk erg sfeervol decor proeven en genieten van de ambachtelijke producten van de gastheer. Kortom: het ideale toevluchtsoord voor alle buren en hun vrienden.

“Pas helemaal op het eind van de lockdown en mede dankzij de recente versoepelingen werd de knoop doorgehakt om summer BREW daadwerkelijk te laten doorgaan”, vertelt mede-organisator Seppe Slaets van BUZZ. “Het was een huzarenstuk om in deze bijzondere periode vergunningen en heel het logistieke luik op amper enkele weken tijd klaar te krijgen. Zonder de medewerking van de stadsadministraties en de ondersteuning van de brouwerij zou ons dit nooit gelukt zijn. De puzzel is weliswaar gelegd geraakt en summer BREW kreeg een geheel eigen zeer uitgesproken karaktertje mee, een beetje een kwajongen. We beschikken hier over enorm veel plek. Dat maakt het voor ons veel makkelijker om zelfs met een paar honderd bezoekers social distancing te garanderen.”

summer BREW by De Koninck – Boomgaardstraat 17 – 2018 Antwerpen

Foto’s: BUZZ