Vanaf 19 september, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

Het eindeloos hinkelpad op de Deltaweide in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre werd opnieuw geschilderd. Het idee ontstond in 2020 toen het team van De Schorre op zoek ging naar laagdrempelige activiteiten die konden doorgaan in openlucht én coronaproof waren. Het eindeloos hinkelpad op de Deltaweide werd toen ontworpen door Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom van Studio Maria. Na enkele jaren slijtage door regenval en intensief gebruik was het hinkelpad niet meer goed zichtbaar en werd er beslist om het opnieuw te laten schilderen. Wat maakt het pad eindeloos? Het is in een cirkel van ongeveer 200 meter geschilderd zodat je eindeloos door kan gaan. Naast hinkelen kan je er bovendien leuke opdrachten doen zoals springen als een rugstreeppad en dansen zoals op Tomorrowland. Het pad is gratis toegankelijk. Meer info op www.deschorre.be.

Het hinkelpad kan je trouwens terugvinden in het De Schorre Doeboek: ontdek er de rijkdom van De Schorre en speel spelletjes, maak opdrachtjes en kleur vrolijke tekeningen. Ook dit boekje werd ontworpen door Studio Maria voor kinderen van 6 tot 12 jaar (en hun mama, papa, tante, nonkel, oma of opa). Het De Schorre Doeboek is momenteel te koop bij het onthaal van De Schorre aan 4 euro.

Laagdrempelig aanbod

Een dagje uit in De Schorre kan je gratis invullen met het hinkelpad, het barrevoetspad, de speeltuin, een wandeling in het Trollenbos en de beklimming van de magische uitkijktoren. Ook de buggy- en rolstoelvriendelijke QR-code wandeling ‘Team B.O.S.’ werd opnieuw geplaatst. Naast de 7 trollen van kunstenaar Thomas Dambo heb je er ook de mozaïektrap ‘Stairway to unity’ en de brug vol boodschappen “One World Brug” van Arne Quinze. In het trollenbos kan je het graffiti kunstwerk “Formica” bekijken van Treepack. Je kan je gratis bezoek aanvullen met het betalend aanbod van minigolf, waterfietsen, De Schorre Doeboek of meteen de Barrevoetsrugzak met daarin het Doeboek, het De Schorre kwartet en heel wat andere leuke gadgets. Lekker smullen kan bij wielercafé De Musette van woensdag tot en met zondag. Meer info op www.deschorre.be of onthaal@deschorre.be.

Foto: Provincie Antwerpen