Op zondag 2 april start het nieuwe vaarseizoen. De Zeescouts van Antwerpen openen het seizoen in hun gloednieuwe botenloods, samen met schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud en schepen voor haven Marc Van Peel. Iedereen is welkom op de plechtigheid met vlaggengroet gevolgd door een happy hour en een mini-foodtruckfestival. Er zijn ook verschillende infostands over de werking van de Zeescouts.
Vier groepen van Scouts en Gidsen Vlaanderen, verzameld onder de noemer Zeescouts aan de stroom, openen op 2 april plechtig het vaarseizoen in hun nieuwe botenloods. In 2016 heeft de stad immers sterk geïnvesteerd in infrastructuur. Vanuit het beleidsdomein jeugd werd er 550.000 euro ter beschikking gestel, vanuit het beleidsdomein haven 100.000 euro. Hiermee werden de lokalenvernieuwd en de bouw van de loods gerealiseerd. De investeringen maken deel uit van de opwaardering van de jeugdwerkinfrastructuur van Linkeroever. “Jeugdwerking en vrijetijdsaanbod zijn belangrijke schakels in de persoonlijke ontplooiing van onze kinderen, tieners en jongeren en zijn onmisbaar om het sociale weefsel te versterken. De vernieuwde infrastructuur zal zeker bijdragen tot nog meer ontwikkelingskansen en participatiemogelijkheden voor onze jeugd”, zegt schepen Nabilla Ait Daoud. “Onze jeugd kan hier deelnemen aan allerlei activiteiten op het water, een echte meerwaarde voor het reeds diverse aanbod dat wij vanuit de stad Antwerpen ondersteunen.”
“De liefde voor het water kan al op jonge leeftijd groeien en de Zeescouts aan de stroom bieden daarvoor de ideale omgeving”, vertelt schepen voor haven Marc Van Peel. “In de jeugdbeweging de liefde ontdekken en er later aan de slag mee gaan, dat is mooi. Vaak zien we dan ook dat mensen met een verleden in de Zeescouts later doorgroeien in de rijke waaier aan maritieme beroepen. Nu de nieuwe botenloods er staat, kunnen jongeren ook in de beste omstandigheden die liefde vinden, dat ondersteunen we vanuit de haven graag.”
Iedereen is op zondag 2 april vanaf 10 uur welkom om mee te vieren aan de Zeescoutsbasis, Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen.
Programma
·         10.00 uur: vrijblijvende misviering in de openlucht
·         11.00 uur: plechtigheid met vlaggengroet en opening van de nieuwe botenloods door schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud en schepen voor haven Marc van Peel, wijding der vloot en uitreiking van wimpels en brevetten
·         12.00 uur: happy hour met foodtrucks en infostands
·         De Zeeverkenners kiezen ’s middags het ruime sop, voor de Zeehonden en Zeewelpen zijn er diverse spelletjes. De Scheepjongens sjorren een grote constructie en geven een workshop sjorren. Niet-leden zijn ook meer dan welkom om kennis te maken met de activiteiten van de zeescouts.
Het volledige programma staat ook op de website van de Zeescouts.
Op www.antwerpen.be/zeescouts  staat ook een leuk promofilmpje, gemaakt door de stad Antwerpen als ondersteuning voor dit  type scouts die een waardevolle rol vervullen in de Scheldestad.
Op zondag 2 april vertrekt de Ronde van Vlaanderen ook in Antwerpen en is het winkelzondag. Het zal dus druk zijn in de stad. Op www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo. Klikhier voor de rechtstreekse link.