Op zondag 19 mei 2019 organiseert Urban.brussels een Open Werfdag op de archeologische site van de voormalige Parking 58.
Sinds eind februari 2019 brengen de archeologische opgravingen, georganiseerd door Urban.brussels op de site van de voormalige Parking 58, beetje bij beetje de oudste geschiedenis van Brussel aan het licht. Want het gaat om de rivier die vroeger de stad doorkruiste: de Zenne, haar oeverbeschoeiingen, het leven en de activiteiten die eraan verbonden waren. Het verloop van de rivier werd doorheen deze 6000m² grote werf geobserveerd, tussen de Bisschopsstraat, de Hallenstraat, de Zwarte Lieve Vrouwstraat en de Kiekenmarkt. Gezien de omvang van deze werf, heeft het departement voor archeologisch erfgoed zich de samenwerking verzekerd van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de Société royale d’Archéologie de Bruxelles, de ULB-CreA-Patrimoine, het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen en de asbl Recherches et Prospections archéologiques.

Deze Open Werfdag zal een unieke gelegenheid bieden de archeologen te ontmoeten en de archeologische resten van dichtbij te zien: de 14de-15de-eeuwse kademuur, de 15de-eeuwse lagen van de Zenne, een doorsnede door de Zenne van meer dan 10.000 jaar geleden, de molensteen uit de 10de eeuw en enkele andere archeologische objecten.
 
Praktische informatie:
Opening: 10u00-17u00
Ingang: Kiekenmarkt
Rondleidingen in het FR en NL/ENG – groepen van maximum 15 personen
Het dragen van aangepast schoeisel is aanbevolen!
 
Wenst u op de hoogte te blijven van deze opgravingen en van de nieuwtjes omtrent het erfgoed in het algemeen ? Volg onze Facebook pagina « Bruxelles Patrimoines – Erfgoed Brussel » :https://www.facebook.com/BruxellesPatrimoinesErfgoedBrussel/

Foto’s: www.kmkg.be