Werktank nodigt kunstenaars en postdigitale makers uit om nieuwe projecten voor te stellen. We zijn op zoek naar nieuwe opwindende kruisbestuivingen tussen installatiekunst en beeldende kunst, design, textielkunst, oude technologieën en ambachtelijke technieken. Werktank zal een productiebudget toekennen voor het maken en produceren van een nieuwe installatie of kunstwerk. We zijn vooral geïnteresseerd in hedendaagse kunstenaars die het digitale door middel van het ambachtelijke in vraag stellen of de nieuwste technologieën met traditionele technieken confronteren.

Werktank, fabriek voor nieuwe en oude media, is een productieplatform voor mediakunst. Onze belangrijkste missie is de realisatie en distributie van installatiekunst die de relatie tussen technologie en perceptie onderzoekt.
Werktank functioneert als een tool voor de kunstenaar en stelt zijn artistieke, technische en productieve expertise ter beschikking. We begeleiden de kunstenaar doorheen alle fasen van het creatieproces, beginnende bij het onderzoeksproces tot en met de uiteindelijke realisatie en actieve verspreiding van het werk, door het aanbieden van residenties, financiële en productionele ondersteuning.

Deadline voor de oproep is 5 mei 2019. Het geselecteerde project wordt op 11 juni 2019 bekend gemaakt.

Werktank biedt:

Een productiebudget van € 10.000 (all-in). Dit omvat de kosten voor materialen, accommodatie en reizen.
Toegang tot de Werktank-ateliers, inclusief het gebruik van alle machines (diverse metaal en houtmachines, audio, video en licht apparatuur, 3D printer, naaimachines, …) en assistentie ter plekke.
Artistieke en technische assistentie bij de realisatie van het project.
Distributie van het project door Werktank.
Toegang tot ons netwerk van partners en onze Prototheek, een platform voor kennisuitwisseling.

Indienen  kan per mail via info@werktank.org tot 5 mei inclusief de volgende documenten:
* CV in het Engels of Nederlands met een link naar een persoonlijke website, een overzicht van eerdere werken en online videodocumentatie (indien beschikbaar).
* artistiek statement in het Engels of Nederlands
* Projectbeschrijving met afbeeldingen en technische tekeningen in het Engels of Nederlands, max. 1 A4
* We accepteren ook onafgewerkte projecten, die fondsen nodig hebben om te worden voltooid of afgewerkte projecten, die nog hulp kunnen gebruiken om verbeterd of uitgebreid te worden. Geef in het laatste geval aan op welke manier extra budget je project kan helpen realiseren. 
* Budget in het Engels of Nederlands.
* Voor internationale kandidaten: geef aan of je in aanmerking komt om subsidies aan te vragen in bij je lokale overheid/overheden (reizen / productie). Voeg een link of informatie over deze subsidie toe.

WERKTANK
J.P.Minckelersstraat 64, B-3000 Leuven
+32-485.383.111 / info@werktank.org