Kidsproof en corona proof: museumspelen in het Gasthuismuseum
Museumspel ‘Moord in het Gasthuismuseum’, smartphonegame ‘Dimpna, de machtige madam’ of de fotozoektocht ‘Ik zie… Ik zie…’. Het museumteam van het Gasthuismuseum Dimpna in Geel nam de museumspelen onder (veilig ontsmette) handen en zorgde voor een aangepast kinderparcours. Actie verzekerd!

Zoektocht ronkende drukpersen en gekke speelkaarten
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout heeft een aanbod voor jong en oud. Ben je klaar voor een bezoek vol leuke doe-opdrachtjes, verrassende anekdotes en gekke geluiden? Zo kom je eindelijk te weten hoe die gigantische stoommachine nu écht klinkt!
Je volgt de zoektocht op je eigen toestel en gekozen tempo via de Erfgoedapp. Zo breng je samen de opdrachten tot een goed einde, of misschien maak je er liever een wedstrijd van?
Boek tijdens de kerstvakantie met je gezinsbubbel de workshop ‘Kaartjes drukken op steen’.

Op speelse wijze het Lierse erfgoed ontdekken
Bij aankomst in het Stadsmuseum in Lier(foto) krijgt elke familie een plattegrond. Daarop staan verschillende doeplekken aangeduid en uitgelegd. Tempo, aantal en volgorde bepaal je zelf. Zo maak je een stadsverhaal met het diorama of myriorama, speel je een schaduwspel met de Lierse reuzenfamilie, kruip je op een schommelmammoet en ontdek hoe je van schapenwol tot Liers laken kan komen.

Kunstkijken, bewegen en ontspannen in één klap? Schrijf je in voor familieyoga in het Stadsmuseum op 8 november. 

Techniek is cool! Welkom in Robotland
In de oude douaneloods in Essen opent op 28 december het gloednieuwe technologiepark Robotland. Op een interactieve, ludieke en leerrijke manier kom je alles te weten over technologie en beweging. Interactie en fun staan centraal! Kruip in de cockpit van een vliegtuigsimulator, fiets in VR over de Grand Canyon, laat een drone acrobatische toeren in de lucht maken, bestuur zelf een compactlader, een grijpkraan of zet een robotarm in beweging …
In Robotland ben jij aan zet!

75 jaar Suske en Wiske quiz
Uit voorzorg voor het coronavirus is het Suske en Wiske Museum voorlopig gesloten tot 18 januari.
Maar speciaal voor de 75ste verjaardag van Suske en Wiske organiseert het museum een online quiz voor de hele familie. Neem op 19 december plaats achter je computer, want we gaan quizzen!!! Los de vijftig vragen over deze beroemde striphelden op en maak kans op één van de prijzenpakketten.
Vanaf 18 januari opent het museum opnieuw de deuren. Het Suske en Wiske Museum is een echt familiemuseum. Ga tijdens de Striptoer op tijdreis met de teletijdmachine, ontmoet Vandersteens slechteriken en speel ondertussen zelf mee in een stripverhaal. Wie meer wilt weten over het werk en leven van Willy Vandersteen, brengt ook zeker een bezoek aan de voormalige Studio Vandersteen.

Foto: www.kempen.be