Heb je zin in wat meer avontuur tijdens je fietstochten? Ontrafel mysterieuze wouden en plan je volgende fietsroute dan in één van de onderstaande bossen.
1. Silsombos en de Zwarte Madam (Kampenhout, 60 km)
In het mystieke Silsombos gaan legendes en natuur samen. Het Silsombos, ook wel het groene hart van Midden-Brabant genoemd, is een waar paradijs voor de natuurliefhebbers onder ons. En voor wie wat van intrigerende verhalen houdt, zijn er nog altijd de vele legendes rond de Zwarte Madam, een Onze-Lieve-Vrouwbeeld. Het beeld kan je aanschouwen onder een eeuwenoude eik op je weg door het bos.
Verder fiets je langs kastelen en villa’s, kerken en kleine dorpen en keer je via het kanaal van Leuven terug naar Kampenhout.
2. Het unieke natuurgebied in Kiewit en Bokrijk (Hasselt, 22 km of 38 km)
Verken de meer dan duizend vijvers, de Wijers, en leer de oudste inwoner van Hasselt kennen. De 350 jaar oude eik bevindt zich in een prachtig Engelse landschapspark. Verder vind je in het natuurgebied ook een kruidentuin, vlindertuin, speelbos, speelhoek, boerderijdieren en een natuurtuin met planten. Gezinnen met kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in het wandel- en fietsdomein. Ook kan je er de Gallowayrunderen gaan bewonderen. Deze runderen grazen gedwee in het gras maar worden liever vanop een afstand gadegeslagen.

Foto: Koen De Langhe / Knooppunter
www.knooppunter.com