Eergisteren werd het programma van FFO19 bekendgemaakt tijdens ‘Film in het Park’. Filmfestival Oostende kiest voor haar 13e editie niet alleen voor een divers Vlaams en internationaal programma, maar trekt ook de lijn van het Leading Ladies – thema van Master Lynn Van Royen – door in de volledige programmatie.
Om de keuzestress wat te vergemakkelijken, maken we je graag wegwijs in ons uitgebreide programma-aanbod. Daarbovenop geven we ook nog eens alle praktische informatie m.b.t. het festival mee.

WEGWIJS DOORHEEN HET PROGRAMMA
De belangrijkste film-secties op een rijtje:
AVANT-PREMIÈRES: FFO biedt een ruim aanbod gaande van mainstream tot arthouse cinema, zowel debuutfilms als films van gevestigde waarden, series en kortfilms.
LOOK!: In deze competitie zie je visuele pareltjes, die internationaal furore maken en absoluut op groot scherm moeten gezien worden!
TASTE OF EUROPE: U mag zich verwachten aan een selectie entertainende en ontroerende films, die nog lang nazinderen. Avontuurlijke festivalgangers zijn hier in hun natuurlijke habitat. 
KORTFILMS: Zes geselecteerde kortfilms dingen mee naar onze rijk gevulde prijzenpot.
MASTER-SELECTIE: Master Lynn Van Royen maakte voor het festival een mooie selectie rond het thema “Leading Ladies”. 
NEDERLAND BUURLAND: We selecteren het beste wat onze Noorderburen bijeen filmden en blikken vooruit op toekomstige releases.
SERIES: Reeds vanaf haar eerste jaar brengt FFO de première van een aantal nieuwe TV-series, meestal in aanwezigheid van de cast.
ENSORS: Tijdens het festival kun je verschillende Vlaamse films, die genomineerd werden voor een Ensor, opnieuw bekijken op het witte doek én op verschillende locaties in Oostende tijdens ‘Filmcafé On Tour’.

De programmabrochure is online te raadplegen en is beschikbaar in volgende afhaalpunten:
Dienst Toerisme Oostende (Monacoplein 2)
Cultuurcentrum De Grote Post (Hendrik Serruyslaan 18a)
Bibliotheek Kris Lambert (Wellingtonstraat 17)
Tickets kan u online bestellen op www.filmfestivaloostende.be of aan de ticketbalie bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2). Tijdens het festival kan je ook terecht in de box office bij het Kinepolis Oostende (Koniging Astridlaan 12).
Avant-premières – LOOK! – Taste of Europe: €9,5
Master-selectie, Ensor-, kort- & kinderfilms: €6
​Koop voor 1 september je festivalpas en geniet voor €30 van ALLE films in het programma! Vanaf 1 september betaal je €39 voor een festivalpas. Jongeren (<26 jaar) betalen slechts €20. Foto: www.filmfestivaloostende.be