Weinig verhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van Stig Broeckx, de wielrenner die na een zware val tijdens de Ronde van België in 2016 in een coma belandde. Bij zijn ontwaken moest hij alles opnieuw leren: eten, spreken, stappen … Met een ongeziene wilskracht en een doorzettingsvermogen dat bergen verzet, slaagde hij er uiteindelijk zelfs in om opnieuw te fietsen.
 
Tv-maker Eric Goens (Het Huis, Niveau 4, Bargoens…) brengt met ‘De Stig’ het wonderbaarlijke verhaal van een jongeman die nooit heeft opgegeven. Ontdek op 3, 4, 5, 6 of 7 maart deze aangrijpende docu en ontmoet Stig en Eric Goens.

‘De Stig’ is het wonderbaarlijke verhaal van een jongeman die nooit heeft opgegeven. Een man die terug wilde leren praten. En dat vandaag doet. Een man die terug wilde leren stappen en dat vandaag doet. Een man die zelfstandig wilde leren eten en dat vandaag doet. En bovenal een man die terug wilde fietsen. Niet zomaar op een driewieler voor mensen met een fysieke beperking. Nee, op een échte fiets met maar twee wielen.
 
Het verhaal toont hoe Stig kracht put uit anderen, sportlui die gewond raakten en die een gelijkaardig gevecht hebben geleverd. Maar het verhaal toont evenzeer hoe Stig zélf een voorbeeld is voor anderen.
 
‘De Stig’ is een documentairefilm die de kijker achterlaat met een berg respect voor een jongeman en de mensen rondom hem. Maar het is meteen ook een film met een boodschap. Nooit opgeven. Nooit.
 
De Stig is een film van Eric Goens en Diederd Esseldeurs. Een productie van DogHouse / Het NieuwsHuis. 
Data:
Kinepolis Antwerpen op dinsdag 3 maart
Kinepolis Kortrijk op woensdag 4 maart 
Kinepolis Leuven op donderdag 5 maart
Kinepolis Gent op vrijdag 6 maart
Kinepolis Hasselt op zaterdag 7 maart

Foto: www.kinepolis.be