Omnes vzw wil bruggen bouwen tussen culturen. Dit door mensen samen te brengen en zo wederzijds begrip en vertrouwen te versterken. Daarom vroeg Omnes aan Anita Evenepoel om een modeworkshop te begeleiden.
Wat inspireert jou om een kledingstuk te maken? Welke mode wil jij graag creëren? In deze workshop ga je samen met modeontwerpster Anita Evenepoel op zoek naar kledingvoorbeelden die je inspireren. Tien woensdagen experimenteer je met nieuwe vormen en technieken zoals: foto’s printen op stoffen via computer, printer en pers, drukken met verf, plisseren…
De resultaten worden getoond op het Arab Cartoonfestival in oktober. Dit festival wordt georganiseerd door Ali Nazir Ali van Omnes vzw, in coproductie met de Warande.
De workshop wordt begeleid door modeontwerpster Anita Evenepoel. Anita is al meer dan 30 jaar zelfstandig textiel- en modeontwerpster. Zij geeft les aan de Academie in Antwerpen, mode- en juweelafdeling en aan de Rietveldacademie in Amsterdam (Fashion Matters). Anita wordt geassisteerd door Wajeb Azouz, modeontwerper uit Aleppo, Syrië. Wajeb studeerde 5 jaar Mode en werkt als modeontwerper en kleermaker.
>> meer info: https://www.warande.be/programma/1517/Omnes_vzw_en_Anita_Evenepoel/Workshop_mode_ontwerpen_en_kleding_maken_/
>> organisatie: Omnes vzw (coproductie provinciaal cultuurhuis de Warande)