Na winst in de aflevering van vorig week, wonnen de zussen Lisa (28) en de tweeling Amy en Shelley (27) van OG3NE donderdagavond de finale van het Play4-programma ‘Tulpen uit Antwerpen’. Met hun vrouwelijke versie van de Vlaamse topsong ‘Koning Liefde’ van Tourist LeMC werden zij de Nederlandse winnaars van het eerste seizoen. “Voor ons was het een enorme uitdaging. We hebben er een eigen draai aan gegeven door het toevoegen van meerstemmigheid en een stukje herschreven, maar zonder dat de strekking en betekenis van het lied verloren gingen”, zegt OG3NE enthousiast. De ‘Koning Liefde’-single van OG3NE verscheen op het House of Entertainment/Cornelis Music-label en is digitaal beschikbaar. 

De kans is groot dat er dadelijk een belletje gaat rinkelen wanneer we het hebben over OG3NE, de drie multi-getalenteerde zussen Lisa, Amy en Shelley die bijzonder succesvol zijn met hun heerlijke samenzang en vocale kwaliteiten. OG3NE staat voor bloedgroep ‘O’ van hun moeder en de genen die de zussen met elkaar verbinden. Bijna tien jaar geleden wonnen zij als eerste en enige groep ter wereld het vijfde seizoen van ‘The Voice of Holland’. Sindsdien zijn ze een vaste waarde in de Lage Landen, goed voor heel wat muzikale successen met gouden en platina platen, en uitverkochte concerten en tournees. Hoogtepunten zijn zonder twijfel hun doortocht in ‘Beste Zangers’, goed voor drie nummer 1-noteringen en de doorbraak bij het grote publiek, én hun deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2017 met ‘Lights And Shadows’. Hun Engelstalige successingles (‘Clown’, ‘Love Letter’, ‘Magic’) wisselen ze ondertussen naadloos af met hun Nederlandstalige hits (‘Veel Te Snel’, ‘Het Is Over’).

OG3NE twijfelde geen seconde toen ze gevraagd werden voor het Play4 muziekprogramma ‘Tulpen uit Antwerpen’. Donderdagavond wonnen ze overtuigend met hun versie van de Tourist LeMC-song ‘Koning Liefde’, een song die in 2015 goed was voor goud en een top 4-notering in onze hitlijsten. “Een volkszanger-hiphopper met een lied en een tegendraadse boodschap. In het origineel zingt hij in het dialect over het maken van fouten, het leerproces en zelfreflectie. Want ben je wel tevreden met hoe je op dit moment in het leven staat? We hebben er een eigen draai aan gegeven door het toevoegen van meerstemmigheid en een stukje herschreven, maar zonder dat de strekking en betekenis van het lied verloren gingen. Het deed ons veel plezier dat Tourist LeMC in de finale verraste met een filmpje waarin hij aangaf blij en vereerd te zijn over onze keuze en vol lof was over het resultaat”, zeggen de zussen van OG3NE.

De nieuwe OG3NE-single ‘Koning Liefde’ op het House of Entertainment/Cornelis Music-label is vanaf vandaag digitaal beschikbaar.