Geachte muziekliefhebber,
immer nieuwsgierige ziel,
onbevreesde avonturier, 

Deze uitnodiging is gericht aan U, die zich in stijgende lijn aangesproken voelt. Aan U, die zich graag laat verrassen, van muziek houdt en van tijd tot stond een animatiefilm weet te appreciëren. 

I SOLISTI, B-Classic en Cultuurcentrum C-mine brengen van maandag 19 augustus tot zaterdag 24 augustus negen jonge talentvolle componisten van vijf verschillende nationaliteiten samen in C-mine Genk voor een inspirerende week componeren voor animatiefilm. De uitdaging is de kortfilm “O Kuku” (2017) van de jonge Belgische animatiefilmmaker Sam Billen. “O Kuku” vertelt het waargebeurde verhaal van een 9-jarig meisje dat met haar gezin noodgedwongen wegvluchtte uit de oorlog in Kosovo. De beelden scheppen een universele fantasie vanuit de hoop, wanhoop, angst, pijn, moed en onschuld van een kind op de vlucht. Tijdens het Composers Lab worden de jonge componisten uitgedaagd klank bij beeld te zoeken. Centraal staat het vrij creëren en experimenterenmet het muzikale materiaal.

Ook u als toeschouwer maakt deel uit van het experiment.
Op zaterdag 24 augustus om 20u00 in cultuurcentrum C-mine worden de kersverse composities uitgetest op het publiek. Anders dan in een gewoon concert ben je getuige van een work in progress en maak je de totstandkoming van een compositie van dichtbij mee. In het bijzijn van de jonge makers zelf ervaar je hun opborrelende creativiteit en zinderende creatielust.

De showcase op zaterdag 24 augustus om 20u00 in cultuurcentrum C-mine te Genk is helemaal gratis.
We vragen wel om uw aanwezigheid te bevestigen via melissa@isolisti.be

Foto: www.isolisti.be