De herfst en winter zijn ongetwijfeld de favoriete seizoenen van de chocoholics onder ons. Heerlijk wanneer die chocoladereep niet meer smelt door de helse zon. En om hier guiltfree van te genieten, heeft Nutridia fairtradechocolade die je met een gerust hart kan oppeuzelen. Er is voor ieder wat wils. Van melkchocolade over pure chocoladetot een variant met gepofte rijst. Zelfs wanneer je lactose-intolerant bent, kan je ervan genieten. Er zijn maar liefst twee lactosevrije versies. Je kan alle repen bovendien gebruiken in een reeks receptjes. Zoals dat voor chocolate chip cookies bijvoorbeeld. Dat kan je hieronder ontdekken. Zet de oven al maar aan!
Chocolate chip cookies for the win
Nutridia heeft alles in huis om zijn chocolade naar een hoger niveau te brengen: als chocolate chip cookies bijvoorbeeld. Met chocolade, kokosolie, amandelmeel en ahornsiroop allen uit Nutridia’s gamma. Het recept is supersimpel! Dat wordt smullen dus.
Ingrediënten voor 15 koekjes:
100 g zwarte chocolade (min. 70% puur)
4 el kokosolie
200 g amandelmeel
2 el agavesiroop
1 tl vanille-extract
1 tl natriumbisodacarbonaat
Bereiden:
Hak de chocolade fijn en smelt de kokosolie.
Meng met alle andere ingrediënten in een grote kom onder mekaar. Je krijgt nu een soort crumble.
Neem een met bakpapier beklede bakplaat.
Neem een lepeltje crumble in je handen, maak er een bolletje van en druk het tot een koekje op de bakplaat. Ga door tot het beslag op is.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Zet de koekjes nu 8 à 10 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en wacht minstens 15 minuten tot de koekjes volledig zijn afgekoeld alvorens ze te serveren.
Prijzen
Tablet melkchocolade bio 2,79 euro
Tablet pure chocolade 80 % bio 2,79 euro
Tablet pure chocolade 72 % bio 2,79 euro
Tablet rijstmelkchocolade bio 2,79 euro
Tablet rijstmelkchocolade met gepofte rijst bio 2,79 euro

Foto’s: Primetime Communication