Op donderdag 30 november verrijkt de artistieke parade Noorderlicht de straten van 2060 opnieuw met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Buurtbewoners, studenten en kunstenaars wandelen samen door de wijk. De parade vertrekt in de Kerkstraat en eindigt bij Het Oude Badhuis met een afsluitend buurtfeest. Dit jaar is het thema ‘Eerder, later’.

Eerder, later

Tijdens Noorderlicht slaan studenten van AP Hogeschool, kunstenaars, scholen en buurtbewoners uit de wijk 2060 de handen in elkaar voor buurtversterkende en artistieke projecten.

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen nodigt alle buurtbewoners uit om mee te wandelen: “Kunstroute Noorderlicht weet elk jaar weer te verrassen, zowel wat de acts als de locaties betreft. Met deze parade kan iedereen mee op stap langs verrassende optredens en straffe kunstinstallaties op 13 plekken door de wijk 2060. Het thema ‘Eerder, later’ maakt het mogelijk om op een originele wijze vooruit of achteruit te blikken.”

Toeristentrammetje

Deelnemers kunnen meestappen in de parade en gaandeweg alle acts ontdekken. Een toeristentrammetje biedt vermoeide benen even rust en volgt de parade. Onderweg ontvangen bezoekers een warm hapje of een kom soep. Noorderlicht sluit af met een groot buurtfeest in Het Oude Badhuis.

Parade door de wijk 2060

Bezoekers verzamelen om 18 uur bij de Sint-Willibrorduskerk (Kerkstraat 89). De parade start om 18.30 uur en volgt deze route: Van Urselstraat > Jan Palfijnstraat > Zetternamstraat > Sentensteeg > Gasstraat > Biekorfstraat > Essenstraat > Damplein > Twee Netenstraat > Weilandstraat > Demerstraat > Het Oude Badhuis.

 Praktisch

  • donderdag 30 november 2023
  • samenkomst aan Kerkstraat om 18 uur, vertrek om 18.30 uur.
  • eindpunt met slotfeest aan Het Oude Badhuis (Stuivenbergplein 38) om 21 uur (buurtfeest tot 24 uur)
  • iedereen kan gratis deelnemen, inschrijven is niet nodig

Meer info over Noorderlicht via www.districtantwerpen.be of volg het event via facebook.com/ParadeNoorderlicht.

De parade Noorderlicht is een organisatie van AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in samenwerking met district Antwerpen.

Foto: District Antwerpen