De mens eet graag vlees. Dat is al duizenden jaren zo, maar door de groeiende wereldbevolking en de stijgende vraag naar vlees, eieren, zuivel en andere dierlijke producten legt dat een enorme druk op onze planeet, onze gezondheid en de dieren zelf. Ons eetpatroon lijkt niet langer houdbaar.
Maar wat als we toch vlees kunnen blijven eten? Echt vlees, gemaakt uit dierlijke cellen of zelfs enkele moleculen, zónder dat er dieren voor geslacht worden. Want van een cel van één enkele koe kunnen we een heel dorp voeden.

In Nooit meer slachten neemt Paul Shapiro ons mee in de race om dat schone, veiligere en meer duurzame vlees in de winkel en op ons bord te krijgen. Hij praatte met visionairen, ging kijken in onderzoekscentra en bedrijven en proefde van dat vlees van de toekomst. In dit baanbrekende boek beschrijft hij de zoektocht naar kweekvlees en het levendige debat over het onderwerp.

Auteur en gevierd spreker PAUL SHAPIRO is een gerenommeerd expert op het vlak van duurzame voeding. Met Nooit meer slachten (Clean Meat) schreef hij het eerste boek over kweekvlees. Mede dankzij een overtuigende TEDX Talk van Shapiro werd het boek een bestseller.

Softcover; 288 pagina’s.

Auteur: Paul Shapiro
Titel: Nooit meer slachten
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 978 94 6131 945 6
Thema: voeding
Prijs: € 22,00