Euregio Jeugdorkest en Theodoor Heyning brengen Nieuwjaarsconcert ‘Verleiding’

Het Euregio Jeugdorkest aan u voorstellen hoeft inmiddels niet meer. Dit symfonisch orkest met de meest getalenteerde jongeren uit Vlaanderen en Nederland staat al meer dan 15 jaar onder de kundige leiding vanHoogstratenaar Hans Casteleyn en heeft al ruim tien keer opgetreden op Hoogstraats grondgebied. Afgelopen zomer kon het orkest nog eens internationaal uitblinken want de muzikanten en hun entourage trokken naar Wenen waar ze enkele fantastische concerten verzorgden in onder meer de zaal van de Wiener Sängerknaben en de Gouden Zaal van de Musikverein. Opnieuw scheerden ze hoge toppen bij collega-orkesten, jury’s en masterclass-professoren. Dit was zonder meer weer een mooie ervaring op het palmares van dit orkest!

Voor het Nieuwjaarsconcert van 6 januari 2019 in GC Hoogstraten (Rabboenizaal) brengen deze muzikale toppers Theodoor Heyning mee als solist. Theodoor is cellist en won in 2017 het vermaarde Prinses Christinaconcours in Nederland.

Voor dit Nieuwjaarsprogramma maakt Hans een selectie van muziek rond het thema Verleiding. De grootste en bekendste verleiders komen aan bod. Het orkest opent het programma met de prachtige klassieke ouverture tot Don Giovanni van Mozart. Vervolgens presenteren de muzikanten u het spannende en avontuurlijke Celloconcerto Casanova van Johan De Meij met Theodoor Heyning als solist. Dit concerto gaat in Europese première in de symfonische versie! Daarna volgen nog het verhaal van Prins Kalender uit Sheherazade van Rimski-Korsakov, het warme en emotionele Adagio uit Spartacus van Katsjatoerjan en tenslotte de overbekende Suite Nr 1. uit Carmen van Bizet.

Theodoor Heyning (1999) groeide op in Groningen en begon op vijfjarige leeftijd met cellospelen. Al snel werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Conservatorium in Groningen. Sinds 2014 volgt hij lessen aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels en bij Maarten Mostert. Theodoor heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meerdere prijzen gewonnen, zoals de eerste prijs tijdens het Britten Cello Concours in 2011, de eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours in 2013 in Regio Noord en de eerste prijs tijdens de landelijke finale in 2017, de Residentie Orkestprijs en de Noord Nederland Orkestprijs. In 2014 heeft hij zijn eerste cd gemaakt met als hoofdwerk het celloconcerto in F van L.E. Larsson, begeleid door het Haydn Jeugd Strijkorkest. Hij is heel blij om in 2018 en 2019 vijf concerten samen te kunnen spelen met het Euregio Jeugdorkest.
Een productie van vzw LA:CH en vzw EJO
Nieuwjaarsconcert EJO, dirigent Hans Casteleyn en solist Theodoor Heyning (cello)
Zondag 6 januari 2019 om 15u30
Gemeenschapscentrum – Rabboenizaal Hoogstraten, Antoon de Lalaingstraat 3a
Tickets en info: www.vzw-lach.be of bij Toerisme Hoogstraten
Ticketprijs  in voorverkoop: € 18, aan de kassa: € 22. Ticketprijs voor jongeren (- 18 jaar): € 10
Kinderen tot 12 jaar: GRATIS TOEGANG

Foto’s: www.vzw-lach.be