Antwerpen Proeft geeft een eerste lijst met restaurants prijs voor zijn volgende editie. Nieuw op de affiche zijn de Antwerpse sterrenrestaurantsThe Glorious en Nathan. Dat maakt het culinair festival vandaag bekend in Stadsbrouwerij De Koninck.

Chef-kok Johan Van Raes van The Glorious heeft sinds 2014 een Michelinster, Nathan Van Echelpoel kreeg zijn eerste ster drie maanden geleden. Proeft vindt plaats op woensdag 1 mei (Feest van de Arbeid) en van vrijdag 3 tot zondag 5 mei, indoor en outdoor aan de Antwerpse Waagnatie.

Verder van de partij op Antwerpen Proeft: topsommelier Sepideh Sedaghatnia met wijnbar-restaurantDivin by Sepi en de pure Italiaanse keuken van restaurant Ruggeri. De gesmaakte Aziaten Zaowang (sushi),Yam Thai van acteur Jeroen Van Dyck,Umamido (Japanse ramen) en Satay(authentiek Zuidoost-Aziatische satés) vervolledigen de eerste reeks.

Ook bij deze 13de editie mag je weer een unieke mix verwachten van 35 gerenommeerde restaurants en jonge talenten uit binnen- en buitenland. Meer namen volgen binnenkort.

Tickets voor maar € 6,99.

De online kaartverkoop voor Proeft gaat van start om 13u00 op 13 februari. Als je er snel genoeg bij bent, heb je al een ticket in voorverkoop voor maar € 6,99.

Elk kaartje is inclusief, onder andere, een gratis drankje ter plekke en achteraf een gratis huisaperitief bij een restaurant naar keuze.

Meer informatie en tickets: proeft.be