Als je vaak kookt, weet je het wel: de ene olie is de andere niet. Maar waarvoor gebruik je nu weer welke variant? Vandemoortele to the rescue. Zij lanceren namelijk twee nieuwe culinaire oliën: olieblend 5 oliën voor koude bereidingen en olieblend 3 oliën voor warme bereidingen. Zo heb je meteen al het nodige in huis. Beide zijn heerlijke blends met elk een unieke samenstelling, gebaseerd op 120 jaar ervaring. Heerlijk gemakkelijk! En bovendien gezond want de blends bevatten al het goede van de verschillende oliën waaruit ze samengesteld zijn. Rijk aan onverzadigde vetten en Omega 3.
Niet elke olie kan je verhitten om te gebruiken voor je warme gerechten. En niet elke olie smaakt even lekker op een frisse salade. Omdat je al gauw een allegaartje aan oliën verzamelt in je keuken, lanceert Vandemoortele twee nieuwe varianten waarmee je letterlijk alle soorten olie in huis haalt die je nodig hebt. Een olieblend met 5 oliën voor koude bereidingen en een olieblend met 3 oliën voor warme bereidingen. Gemakkelijk!

Voor warme of koude kunstjes
De blend voor koude bereidingen is een mengeling van maar liefst vijf soorten: amandelolie, koolzaadolie, olijfolie, pompoenzaadolie en zwarte komijnolie. 100 % plantaardig dus! En ideaal om al je koude gerechten mee af te werken. Denk bijvoorbeeld aan slaatjes, koude sauzen, tapenades of marinades. Heerlijk!
De olieblend voor warme bereidingen daarnaast, is samengesteld uit: druivenpitolie, geraffineerde olijfolie en rijstolie. Drie ingrediënten, volledig plantaardig. Deze olie heeft een hoog rookpunt waardoor je hem zorgeloos kan verhitten. Ideaal om vlees te grillen, vis te bakken of groentjes te stoven.

120 jaar ervaring
De oliën zijn het resultaat van 120 jaar ervaring en expertise. Pure kwaliteit! De verschillende componenten werden zorgvuldig geselecteerd om een perfecte balans te vinden en een kwaliteitsvolle smaak te bekomen. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden de blends ook al het goede van hun componenten. Ze zijn rijk aan onverzadigde vetten. De koude blend is daarnaast ook rijk aan Omega 3.
Foto: Remy Communication