Feest bij Colruyt Group! De koffiebranderij viert dit jaar zijn tachtigjarig bestaan. Tegelijkertijd breidt Graindor zijn assortiment van espressocapsules uit. Bovendien creëerde de meesterbrander een markante ‘80 jaar blend’. En dit allemaal met bonen van over de hele wereld, maar geproduceerd bij de Belgische branderij.
5 nieuwkomers
Goed nieuws voor de koffiedrinkers onder ons! Graindor breidt zijn gamma uit met 5 nieuwe varianten waaronder 2 klassieke smaken, Dessert en Moka, en 3 origine koffies uit Costa Rica, Brazilië en Guatemala. Santa Anita is een ronde, volle en fruitige koffie met een zachte en lichte afdronk. Cerradocolruyt R staat synoniem voor een aangename, ronde koffie met zachte en zoete aroma’s. Acatenango onderscheidt zich dan weer door zijn evenwichtige aciditeit dankzij zijn zachte en rijke smaak. Het huidige gamma ten slotte, dat bestaat uit Lungo Vivo, Lungo Piano, Lungo Deca, Espresso Luminoso en Espresso Fortissimo, wordt in een nieuw jasje gestoken.
Beter aroma en minder afval
In ieder doosje zaten vroeger 10 cups in aparte zakjes, nu zijn dat 20 losse capsules. Doordat deze capsules luchtdicht zijn afgesloten, wordt het aroma van de koffie perfect bewaard. Bovendien moeten ze niet meer individueel verpakt worden, wat voor minder afval zorgt.
colruyt LLimited edition
Om zijn tachtigjarige jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, creëerde de branderij naast nieuwe capsules een speciale blend in gemalen koffie en als espressocapsule. ‘80 jaar blend’ is een karaktervolle mix van arabicabonen uit Ethiopië, Brazilië, Colombia en Honduras. Het resultaat: zachte koffie met een aangename bittere smaak van pure chocolade. Deze espresso zal het hele jaar lang verkrijgbaar zijn bij Colruyt.
80 jaar huisgebrand
Sinds 1937 brandt Colruyt zijn koffie onder de merknaam Graindor. Een uniek verhaal, want als enige Belgische distribiteur met een eigen branderij, controleert het zelf de kwaliteit van de bonen en het brandproces. Zo laten ze je genieten van vakkundig gebrande koffies vol smaak en aroma. Gemalen of in cups, aan jou de keuze.
Prijzen:
80 jaar blend: 6,49 euro (500 gr) en 4,49 euro (20 capsules)
Lungo Piano, Lungo Vivo, Lungo Deca, Espresso Luminoso, Espresso Fortissimo: 2,99 euro
3 origines: 4,99 euro
Dessert en Moka: 4,49 euro