«Butcher’s choice» is een nieuw gamma met vier referenties van Belgisch varkensvlees van premium kwaliteit. Het gaat hier niet over een nieuw varkensras maar over versnijdingen die in de loop der tijden in de vergeethoek zijn geraakt. Carrefour zet ze terug in de bloemetjes. De varkenswangetjes, die al lang beschikbaar waren, worden aan het gamma toegevoegd. Als je het over “nobele” stukken hebt, denk je niet meteen aan varkensvlees. Behalve bij Carrefour! Met ‘Butcher’s choice’ stelt Carrefour aan haar klanten voor om de smaak van vergeten stukken varkensvlees opnieuw te ontdekken. Hiervoor worden de bestaande stukken gebruikt, maar worden ze versneden zoals de beenhouwers dit vroeger deden om het beste te behouden.
Dit zijn de drie nieuwe versnijdingen:
-Pelé royal: een magere spier ter hoogte van de schouder. Dit stukje vlees is te vergelijken met een varkenshaasje maar heeft toch een intensere smaak (22,99€/kg).
-Pluma: een spier aan het uiteinde van de rug. Bij de kenners gewaardeerd om zijn malse en zachte structuur. Heeft een beetje de vorm van een pluim, vandaar de naam (19,99€/kg).
-Secreto: komt uit een spier ter hoogte van de schouder. Dit stukje vlees zit als het ware verborgen en is technisch moeilijk te verwijderen (vandaar de Spaanse benaming “Secreto”). Ongetwijfeld een van de lekkerste stukjes varkensvlees! Ideaal op de grill (16,99€/kg).
De varkenswangetjes die je al in de winkels vindt, vullen dit premium assortiment aan (12,00€/kg). Het gamma van Belgisch varkensvlees ‘Butcher’s choice’ omvat uiteindelijk 4 referenties, die vanaf nu beschikbaar zijn in alleHypermarkten Carrefour en Carrefour Market.
Carrefour steunt de Belgische landbouwers
Door ons varkensvlees te herwaarderen, toont Carrefour opnieuw haar wil om de Belgische landbouw te ondersteunen. Ter herinnering, Carrefour steunt de Belgische varkensveehouders via een aanvullende bijdrage van € 0.15 per kilo aangekocht vlees, door dit nieuwe gamma « Butcher’s choice » en door haar engagementen van haar Kwaliteitsketen Carrefour.