Donderdag voerde het team DIFA (directe en indirecte financiële aanpak) samen met de inspectiedienst Toezicht op de Sociale Wetten een controle uit in de Abdijstraat. Het DIFA-team, onderdeel van het KALI-team, richt zich op handelszaken waarvan vermoed wordt dat ze banden hebben met het drugsmilieu. Dit soort zaken plegen vaak fraude en vormen een oneerlijke vorm van concurrentie voor legitieme handelszaken in de stad. 

Het doel van de controle was het pastarestaurant Pasta Design in de Abdijstraat. Dat bleek vorig weekend geopend op dezelfde locatie als The Pastabar, dat in een eerder onderzoek door de politie werd gesloten omwille van allerlei inbreuken en fraude. Toen werd ook de hele inboedel van het restaurant door de politie in beslag genomen. 

Ondertussen bleek het pand helemaal opnieuw ingericht en werd er ook reclame gemaakt op sociale media. Tijdens de controle van het ‘nieuwe’ restaurant werd opnieuw een veelvoud aan inbreuken vastgesteld (o.a. zwartwerk, ontbrekende vergunningen, voedselveiligheid en brandveiligheid). Ook de uitbating van Pasta Design bleek bijna identiek aan die van de eerder gesloten Pastabar. In opdracht van het openbaar ministerie van Antwerpen, afdeling Ecofin, werd het pand opnieuw verzegeld.

Foto: www.politieantwerpen.be