Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West controleerde vrijdag het verkeer onder meer aan de hand van de slimme camera’s (ANPR). Twee voertuigen zijn tijdens de actie in beslag genomen omdat de bestuurders geen geldig verzekeringsbewijs konden voorleggen. Vijf buitenlandse bestuurders moesten hun openstaande boetes ter plaatse betalen. Zij werden allen eerder dit jaar in ons land geflitst.

Een aantal andere auto’s was niet geldig gekeurd. De keuring van een van die wagens was al vervallen sinds 27 november 2018 en dus zal die bestuurder zich moeten verantwoorden bij de politierechter. Iemand met een defect achterlicht werd aan de kant gezet op de Plantinkaai. De bestuurder van 22 jaar leek onder invloed van drugs en alcohol te rijden. Een alcohol- en drugstest bevestigden het vermoeden. De man had zijn rijbewijs nog maar op 17 oktober 2020 behaald en mocht het al meteen weer inleveren voor 15 dagen. Op de Halewijnlaan kon een bestuurder geen rijbewijs voorleggen. Dat was niet de eerste keer en na contact met het parket werd de wagen getakeld. De politierechter zal het dossier verder behandelen.

Twee bestuurders waren aan het gsm’en terwijl ze ook hun wagen bestuurden. Eén van hen stond geseind voor de betekening van een rijverbod van drie maanden. Tot slot zullen drie bestuurders een proces-verbaal in de bus krijgen omdat ze de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs niet naleefden.