Van 3 tot en met 11 maart 2017 vindt in Marrakech de twaalfde editie plaats van On Marche, nomadisch festival voor hedendaagse dans. Kunstenpunt wil de komende jaren inzetten op samenwerking met de MENA-regio en zal met een kleine delegatie deelnemen aan het festival: aan vijf podiumprofessionals kunnen we ondersteuning bieden.
Per persoon voorzien we € 300 als bijdrage in de reiskosten. Voor niet-structureel gesubsidieerde kunstenaars of organisaties zorgen we voor accomodatie. Het programma, samengesteld door Taoufiq Izeddiou, choreograaf en artistiek leider van het festival, en danscurator Nedjma Hadj Benchelabi, is een combinatie van jong talent en gevestigde namen uit Marokko, de Arabische regio en daarbuiten. On Marche vindt plaats op verschillende plekken in de stad en in de publieke ruimte. Het programma bestaat uit voorstellingen, inhoudelijke sessies en netwerkmomenten.
Wie zich kandidaat wil stellen, dient enkele voorwaarden in acht te nemen:
beschikbaar zijn van 7 tot en met 12 maart 2017
sinds ten minste drie jaar actief betrokken zijn bij het veld van de Vlaamse (podium)kunsten
een duidelijke motivatie en een toekomstperspectief hebben omtrent samenwerking met partners uit Marokko en/of andere spelers uit de MENA-regio
bereid zijn om na afloop een verslag te schrijven over je deelname
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 31 januari 2017.
De aanvragen worden beoordeeld door Nedjma Hadj Benchelabi (D-CAF), Laila Hida (Le 18) en Marijke De Moor (Kunstenpunt). Wie wordt geselecteerd, ontvangt diezelfde week nog een bevestigingsbericht.
Www.kunsten.be