Het kon niet uitblijven dat er van de Nacht-Wacht TV reeks andere items zouden uitvloeien en nu in samen werking met studio 100 – Ketnet en de Standaard Uitgeverij is de eerste strip Nachtwacht ” DE ABSORBANT ” geboren. Deze strip kwam tot leven door Steve Van Bael & Peter Van Gucht. Het is niet gemakkelijk na zoveel avonturen om er nog andere er aan toe te voegen, maar Steve en Peter hadden er geen problemen mee en zo ontstond er De Absorbant. Waar onze drie helden Vlad, Keelin en Wilko het moeten opnemen tegen een alle oplopende plant die zelfs de onderwereld in problemen zal brengen. Wanneer Keelin een toverspreuk ontdekt waarmee het portaal naar de onderwereld kan afgesloten worden, twijfelt de Nachtwacht om dat ook daadwerkelijk te doen. Enerzijds zou dat de veiligheid van Schemermeer ten goede komen, maar anderzijds blijft de vraag waarom de toverspreuk nooit eerder werd gebruikt. Vega, hun helper en opdrachtgever uit het grote magische boek,  besluit eerst de Raad der Wijzen te raadplegen. Maar daar denkt Wilko dan weer anders over. Hij heeft ruzie met Vlad en wil niet langer met hem samenwerken. Daarom besluit hij op eigen houtje de onderwereld af te sluiten zodat de Nachtwacht overbodig wordt. Maar alles loopt niet zo hij dit zou willen en ons trio zal uiteindelijk alles moeten boven halen om Legiona De Absorbant te vernietigen. Hun speciale gaven van Vampier, Weerwolf en Elfje zullen hen goed van pas komen. Een strip zo spannend als de Tv reeks.

Peter van Gucht (°1963, Ekeren) studeerde in 1986 af aan de animatieafdeling in het HRITCS te Brussel. Als stripscenarist zette hij zijn eerste stappen in de studio van Marc Legendre (Biebel). Daarna volgden ook andere reeksen zoals Zapman wat hij maakte met Jan Bosschaert en Rafke de raaf en de M-kids die hij beide met Luc Morjaeu in het leven riep. Hij tekende en verzon ook jarenlang zelf cartoons voor TV-ekspres en Teveblad. Sinds 2005 is Peter Van Gucht ook de hoofdscenarist van Suske en Wiske.

 

 

 

Steven van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden. Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden samen stripstudio Studio Max! opgericht. Hier zet hij zijn eerste stappen in de stripwereld als decortekenaar en inkter in het album De grappenkermis van Stam & Pilou en als tekenaar van Kiekeboe. In 2005 legde hij zich toe op zijn eigen reeks Link dat ook verscheen in Het Belang Van Limburg en Gazet Van Antwerpen. Van 2006 tot 2008 wijdde hij zich opnieuw volledig aan Kiekeboe, maar dan als volledig tekenaar van de albums. Hij werkt ook mee bij uitgaven van Eureducation.