Onder grote belangstelling van acteurs, BV’s, kinderen, ouders en grootouders ging woensdag 10 april de betoverende familiemusical ‘Assepoester’ van ‘Deep Bridge’ in Theater Elckerlyc te Antwerpen door.  Het was de tweede Sprookjesmusical van Deep Bridge na het groot succes van ‘Doornroosje’ volgde nu de Musical  ‘Assepoester’ een verhaal alom bekend en zo oud als de straat maar het verhaal is van alle tijden. Deep Bridge en Van Hoorne Entertainment goten deze bestaande sprookjesmusical in een nieuwe vorm. Het is een moderne versie van het alom gekende sprookje, met catchy meezingers en humor met knipoogjes voor volwassenen. Een prachtig prestatie van Helle Vanderheyden, Thomas Van Goethem, Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Wanda Joosten en Nicoline Hummel en de dienstmeisjes Reile Henckens, Milou Van Mieghem, Helena Nijs, Morgane Chaumet en Kelly Claus.
De Kids mochten natuurlijk ook verkleed komen als prins, prinses of hun favoriete sprookjesfiguur en maken dan kans op een leuke prijs!
De voorstelling is geschikt voor de hele familie en alle leeftijden en meer dan de moeite waard , zeker een aanrader!
Lang geleden was een lief meisje heel ongelukkig omdat haar moeder overleden was, ze bleef alleen achter met haar vader die zo verdrietig was en een nieuwe vrouw zocht. Hij dacht dat ze nu samen een nieuw leven zouden krijgen en dat ze een goede moeder zou worden voor zijn dochter. Zo kreeg ze er ook meteen een stiefbroer Titus en stiefzuster Fien bij. Fien was helemaal niet van plan op een brave zus van Assepoester te worden ze behandelde haar als een dienstmeid. En dan was er ook nog Titus die hield zich elke keer van de domme en liet Fien maar begaan. Op een dag ging Prins Victorian op zoek naar een lief meisje om te trouwen, zijn moeder, koningin Louise wou liefste een meisje van adel maar de prins droomde van een echtgenoot waar hij reizen en avonturen zou mee kunnen beleven. Koningin Louise organiseerde een groot bal waar alle meisjes van het land werden uitgenodigd zo ook Fien en Assepoester. Assepoester was heel verdrietig omdat Fien haar uitnodiging voor het bal af nam en haar balkleed nog een trouwkleed van haar moeder stukmaakte. Maar Fien en Titus waren het huis nog niet uit en toen gebeurde er een wonder. Haar duifje veranderde in een goede fee en die zorgde er voor dat ze naar het bal kon gaan.
De hoofdrol van Assepoester is weggelegd voor Helle Vanderheyden en speelt hierin een voortreffelijke hoofdrol, Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze mee in de musicals ‘The Producers’, ‘Domino’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en ‘Sneeuwwitje’. In ‘Grease’ kaapte ze de rol van Sandy weg. Ze vertolkt sinds het 21e seizoen studente Martha in de comedyserie ‘De Kotmadam’ op VTM. In ‘Geubels en de Belgen’ speelde zij de vrouw van Philippe Geubels. Bij de kinderen is Helle bekend als prinses Iris uit de Studio 100 tv-reeks ‘Prinsessia’.

Thomas Van Goethem als Prins Victorian zette zijn eerste stappen in de acteerwereld op 9-jarige leeftijd. Hij speelde mee in verschillende musicals en speelde de hoofdrol in de populaire televisieserie ‘BOOH’. Verder had Thomas diverse gastrollen in series zoals ‘Thuis’, ‘Code 37’ en ‘Dani Lowinski’. Naast zijn televisiewerk hoor je hem ook regelmatig als stemacteur in films en animatiereeksen. Ook vandaag is Thomas nog steeds aanwezig op de planken, hetzij in musicals en theaterstukken of als presentator tijdens live events zoals de ‘Disney Channel Zomertour’. Achter de schermen staat Thomas samen met zijn collega Bart Van Oost aan het roer van hun productiehuis FABRIC MAGIC met welke ze events, shows en tv-producties realiseren. Zo is Thomas de bedenker en schrijver van de nieuwe Ketnet hit-serie #LikeMe.

Laurenz Hoorelbeke als grappige Titus, studeerde af in juni 2010 aan het Brussels conservatorium, afdeling musical. Ervaring deed hij op in ‘Viage! Viage!’, ‘Oliver!’, ‘Spamalot’, ‘Lelies’, ‘De Producers’, ‘Ben X de musical’, ‘Josephine B de musicalrevue’, ‘Shrek de musical’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Doornroosje’, ‘Suske en Wiske de musical’, ‘Rapunzel’, ‘Evita’, ‘Winterrevue’, ‘Rocky Horror Show’, ‘Er was eens…het sprookjesconcert’. Verder heeft Laurenz veel ervaring als backing vocal, studiobacking, stemacteur, en werkt hij vaak mee aan kooropnames voor openluchtmusicals. Binnenkort zal hij te zien zijn in ‘Spamalot’.

Jasmine Jaspers als uitbundig, uitgelaten Fien studeerde woordkunst en drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en trok na een voorbereidend jaar Musical aan de Kunsthumaniora van Antwerpen naar Tilburg, om er muziektheater te studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft al heel wat musicals op haar palmares staan. Vorig najaar schitterde ze in De Shop in Antwerpen nog als Magenta in de ‘Rocky Horror Show’. Maar ze maakte ook deel uit van het ensemble van Fiddler on the Roof, speelde een belangrijke rol in ‘Domino’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’. Ze speelde ook een tijdje Céline in ‘14-18’. Daarnaast was Jasmine te zien in ‘Ik werk met mijn ellebogen’ met Sven De Ridder in het Echt Antwaarps Teater en in ‘Die van mij snurkt’, ook met Sven De Ridder van het Echt Antwaarps Teater. Jasmine stond ook in ‘Piaf, de musical’ en konden de kleinste musicalfans haar aan het werk zien in ‘Rapunzel’. De stem van Jasmine is ook regelmatig te horen in reclamespots en series.

Wanda Joosten als hooghartig Koningin Louise acteerde en zong reeds in tal van musicals: ‘Suske en Wiske De Circusbaron’, ‘Jesus Christ Superstar’,’Annie’, ‘My Fair Lady’, ‘Evita’ en ‘Oliver’, etc.. Tevens speelde ze talrijke rollen in televisieseries, o.a. in ‘Spoed’, ‘Café Majestic’, ‘Booh!’, ‘Flikken’, ‘Dag en Nacht’ en ‘Galaxy Park’ op Ketnet.. Als televisiegezicht geniet ze ongetwijfeld de grootste bekendheid met haar rol van Jeanine in ‘De Familie Backeljau’. Joosten is ook actief als theateractrice. Zo trad ze op met de Internationale Nieuwe Scène (Mistero Buffo 1993 – 1995), Torka T. (Deemster en Carmen 1936) en het Koninklijk Jeugdtheater (Kwoak Kwoak 1993 – 1997). In 2008 toerde ze samen met Marijke Hofkens, Myriam Bronzwaar en Lulu Aertgeerts rond met ‘Moeders! De zwangerschapskomedie’. Ze vond haar weg naar Theater aan de Stroom met ‘NoNonsense’ en haar muzikale productie ‘Al otro Lado’. Met haar albums ‘La Passionata’ (1991) en ‘Sol y Sombra’ (2006) positioneert ze zichzelf ook als zangeres. Op basis van beide albums creëerde ze ook een theatervoorstelling. .

Nicoline Hummel als de alleraardigste Goede Fee, studeerde in 2003 af als Meester in de Dramatische Kunst en Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Kort na haar afstuderen vergaarde ze al bekendheid als ‘Virginie d’Ardenne’ in de populaire VTM-serie ‘Familie’. Rollen in andere series zoals o.a. ‘Wittekerke’ en ‘Zone Stad’, volgden snel. Maar het grote publiek kent haar vandaag vooral als de populaire Hoofdinspecteur Tineke Schilebeeckx uit ‘De Buurtpolitie’. Ook vertolkte ze de stem van Shannon Spaken in Disney’s ‘Cars 3’ en was ze te zien in ‘Baba Yega The Movie’. Daarnaast speelde ze regelmatig rollen in theaterstukken en musicals: Fien Kriegel in ‘De Zusjes Kriegel’, Tiger Lelie in ‘Peter Pan’, Charlotte Sowerberry in ‘Oliver!’, zijn er daar een paar van. Samen met Kylian Campbell (Luc Petit Creation) herschreef ze ‘Alice in Wonderland’ en ‘Cinderella’, ook voor een aantal populaire TV series schrijft Nicoline af en toe.

 

Regie: Mart Van Den Hout

Choreografie: Jolien De Clerck

Lichtontwerp: Dimi Theuwissen

Kostuumontwerp: Elvira Van Bavinckhove

Decorontwerp: Marinus De Graaf

Haar en Make-Up Steven Verséss

Repetent: Pietro Ramman

Tickets te koop via www.deepbridge.be.

Assepoester speelt nog tot en met 28 april in Theater Elckerlyc Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt.