Afgelopen nacht zetten 20 musea hun deuren open om alle bezoekers te verrassen met muziek, vertellingen, workshops en dans. De talrijke aanwezigen genoten van deze eerste editie sinds 2019. 8600 mensen kochten een ticket en de Antwerpse Museumnacht was daarmee bijna uitverkocht.

De 16de editie van Museumnacht was zonder meer een succes. Na een onderbreking van twee jaar waren de mensen meer dan klaar voor een avondlijke ontdekkingstocht langs twintig erfgoedlocaties in de stad. Jong en oud, local en toerist genoten van de talrijke activiteiten zoals workshops, demonstraties, tekensessies en bijzondere rondleidingen. Veel muziek, zang en dans weerklonk in musea, kerken, in straten en pleinen. Partnerorganisatie AmuseeVous, stelde heel wat jonge kunstenaars voor die de Antwerpse musea vulden met indrukwekkende performances om zodanig de beleving van de bezoeker tot nog een hoger niveau te tillen

AMUZ, Cinema Lumière, DIVA, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, FoMu, Letterenhuis, M HKA, Maagdenhuis, MAS, MoMu, Museum De Reede, Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus, Museum Vleeshuis, Red Star Line Museum, Rubenshuis, Sint-Andrieskerk, Sint-Pauluskerk, Snijders&Rockoxhuis en Stadsbrouwerij De Koninck ontvingen de bezoekers met plezier en sommigen kregen meer dan 2000 en het Rubenshuis zelfs meer dan 3000 mensen over de vloer. Brouwerij De Koninck organiseerde de afterparty waar tot in de vroege uurtjes werd gedanst en gefeest.

Fietstocht met gids én dagpas van Velo Antwerpen

De fietsrondleidingen met de gidsen van Expeditie De Stad en Cyclant waren ook bijna uitverkocht en al fietsend werden de favoriete stadverhalen van de gidsen gedeeld. Ook de actie van Velo Antwerpen viel in goede aarde want iedereen met een ticket kreeg een gratis dagpas voor een deelfiets. Bijna 1000 dagpassen werden geregistreerd, samen goed voor 3234 ritten.

Deze editie van Museumnacht Antwerpen smaakt naar meer voor volgend jaar.