Het Museum Kunst & Geschiedenis in het Brusselse Jubelpark organiseert vanaf vandaag een publieke veiling van een aantal van zijn topstukken. De inkomsten hiervan zullen gebruikt worden voor de verdere renovatie van een aantal zalen in het museum. De veiling opent vandaag voor het grote publiek.
Het Museum Kunst & Geschiedenis, het grootste en meest diverse museum van ons land, zal vanaf volgende week maandag enkele van zijn topstukken te koop aanbieden. Op die manier wil het museum fondsen verzamelen voor de renovatie van een aantal van zijn zalen.

Alexandra De Poorter, algemeen directeur ad interim: “We zetten volop in op de vernieuwing en renovatie van ons museum. De voorbije jaren zijn al heel wat inspanningen gebeurd, maar we zijn steeds op zoek naar nieuwe middelen om een aantal grote projecten op gang te brengen of af te werken. We willen nu het grote publiek de kans geven om een aantal werkelijk unieke kunstvoorwerpen in handen te krijgen en zo meteen bij te dragen tot de verdere renovatie van ons prachtige museum.”

Een tiental bekende werken gaan onder de hamer. Zo worden onder andere de iconische zilveren kandelaars van Henry Van de Velde en het prestigieuze beeld ‘Mysterieuze Sfinx’ van Charles van der Stappen te koop aangeboden.

Ook Kuifje-fans komen aan hun trekken: zij krijgen de kans de hand te leggen op het Chimú-beeldje waar Hergé zich op baseerde voor het album ‘Het Gebroken Oor’.

Daarnaast kan geboden worden op de maquette van Rome, die in stukken zal worden verkocht, een aantal wandtapijten en het kolossale, zes ton wegende originele beeld van Paaseiland. Voor dit laatste zal de koper zelf instaan voor het ophalen en het transport ervan.

Er kan enkel online geboden worden op de verschillende stukken. U kan een bod uitbrengen via deze link: http://www.kmkg-mrah.be/nl/kunstveiling.

Foto’s: www.kmkg-mrah.be