Op donderdag 14 maart organiseert het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel een uitzonderlijke nocturne in haar tijdelijke tentoonstelling Inca Dress Code. Op die avond blijft de expo open tot 22u. Dit laat bezoekers niet enkel toe om de tentoonstelling te ontdekken in een speciaal kader, maar ook om een unieke modeshow mee te maken: Inca Fashion Code.

Enkele maanden geleden heeft de Peruviaanse ambassade in België een oproep gelanceerd naar modestudenten in België en Peru: deze studenten werden uitgedaagd om –met het prachtige precolumbiaanse textiel van de tentoonstelling als inspiratie- hedendaagse creaties te ontwerpen. Op 14 maart worden de resultaten hiervan voor het eerst getoond aan het grote publiek, door middel van twee modedefilés (één om 19u, één om 20u) in de tentoonstellingszaal. Daarna zal een professionele jury twee winnaars (één uit België en één uit Peru) aanduiden.
Beide winnaar krijgen de kans om een stage te volgen in respectievelijk België en Peru. Alle creaties van de studenten zullen vanaf 16 maart ook te bewonderen zijn in de tentoonstelling Inca Dress Code.

De tentoonstelling Inca Dress Code wordt overigens verlengd tot 21 april. Grijp dus zeker nog de kans om deze unieke expo met prachtige stukken uit de eigen collecties van het Museum Kunst & Geschiedenis, aangevuld met bruiklenen van het Linden-Museum in Stuttgart, het Museum du Quai Branly in Parijs en het MAS in Antwerpen te ontdekken.

Praktische info
Inca Fashion Code (nocturne + modedefilé)
Donderdag 14 maart 2019 – tentoonstelling uitzonderlijk open tot 22u (laatste tickets om 21u)
Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10
1000 Brussel
www.kmkg.be – info@kmkg.be – +32 (0)2 741 73 31
Tickets: 15€ – 12€ – 5€ (toegang tot de tentoonstelling Inca Dress code en het modedefilé)
 
Defilés om 19u en 20u, proclamatie van de jury om 20u30
Inca Dress Code loopt tot zondag 21 april 2019

Foto’s: www.kmkg.be