Op dinsdag 1 december heropenden Museum Hof van Busleyden en De Garage. Ze stelden meteen ook twee nieuwe hedendaagse kunsttentoonstellingen voor, die normaal gezien eind oktober de deuren zouden openen. Waar de expo van Sergio De Beukelaer gedurfd kleur uitschreeuwt, hult de ondergrondse expo van Cindy Wright zich in het duister. De twee expo’s vullen het sterk gevulde aanbod van hedendaagse kunst in Mechelen verder aan. 

– … | Sergio De Beukelaer
In zijn expo zet Sergio De Beukelaer een sterk artistiek statement neer. Zijn tentoonstelling in het Cultuurcentrum bevat kleurrijke, strakke en geometrische vormen die allerlei schijnbare tegenstellingen verenigen. Via het originele concept van de fat canvas, een driedimensionaal schilderij, doorbreekt de kunstenaar de grenzen van de klassieke schilderkunst. De werken van Sergio De Beukelaer zorgen voor een sterke visuele impact en laten geen enkele bezoeker onbewogen. Deze tentoonstelling loopt van 1 december tot 21 maart in het Cultuurcentrum.

Eye to eye | Cindy Wright
In Museum Hof van Busleyden presenteert Cindy Wright Eye To Eye, een reeks van tien houtskooltekeningen van evenveel schedels. Een elfde tekening vervolledigt de serie. Via haar werk stelt de kunstenares vragen over eindigheid en kwetsbaarheid, over onze omgang met de dood en over de toekomst van onze samenleving. Het museum zelf grijpt deze expo als gelegenheid aan om de betekenis van die thema’s verder uit te diepen. Samen met de kunstenares staan curatoren Koen Leemans, Hannah Iterbeke en Samuel Mareel stil bij drie topstukken uit het museum. Ze nodigen de bezoeker uit om met een andere blik te kijken naar het taboe rond sterfelijkheid en de betekenis van de schedel vandaag en in de renaissance. Te zien in het museum van 1 december tot 17 januari. 

5 hedendaagse kunsttentoonstellingen

Wie de komende tijd Mechelen bezoekt, krijgt er 5 hedendaagse expo’s te zien: naast Sergio De Beukelaer en Cindy Wright werden de tentoonstellingen van Maen Florin, Stefan Serneels en Xavier Noiret-Thomé verlengd tot 14 februari.
Praktisch

Een ticket voor de in totaal vijf lopende tentoonstellingen in het Museum, De Garage en het Cultuurcentrum kost 12 euro. Tickets, openingsuren en alle info over een veilig bezoek: www.hofvanbusleyden.be.

Foto’s & video: www.hofvanbusleyden.be