Ter ondersteuning van het museum en ter vervanging van het jaarlijkse tuinfeest had Museum Dhondt-Dhaenens vóór de renovatie van het museum in december van start gaat nog een verrassing in petto: een groepstentoonstelling die gratis te bezoeken zou zijn en waarin alle werken te koop zouden worden aangeboden, ofwel via de deelnemende galeries of via de Christie’s veiling in het museum op 14 november.

Hoewel de werken van de 35 verschillende kunstenaars die in de tentoonstelling zouden opgenomen worden nog steeds te koop zijn via de website van de expo, hebben de nieuwe maatregelen het onmogelijk gemaakt een veiling te organiseren.

Het museum organiseert daarom een once-in-a-lifetime take-out gala in samenwerking met de bekende kunstenaar Rirkrit Tiravanija.

Ter ondersteuning van MDD hebben Tiravanija en topkok Antto Melasniemi 3 originele dim sum recepten bedacht. Elke bestelling bestaat uit 9 dim sum, gepresenteerd in een herbruikbare doos met een monogram door de kunstenaar, in een gelimiteerde oplage van 500 stuks.

Elke bestelling geeft toegang tot een online gala vanaf 19.00 uur, ingeleid door Tirivanija en Melasniemi, gevolgd door keynote lezingen door Agniya Mirgorodskaya (oprichter, Riga International Biennial of Contemporary Art) en Chris Dercon (directeur, Grand Palais Paris).

Mensen kunnen bestellen via deze link en hun afhaallocatie uit een netwerk van gelijkgestemde kunstorganisaties:  AAIR (Antwerpen), Etablissement d’en face (Brussel), KAAP (Oostende) of MDD (Deurle).
BESTEL HIER 

HOPE HAS NO RIGHT ANGLES
Take-Out Gala door Rirkrit Tiravanija
Zaterdag, 14 november 2020
pick-up: 10:00–22:00
online gala: 19:00–21:00

Foto: www.clubparadis.be