Op de feestdagen zondag 31 mei (Pinksteren) en maandag 1 juni (pinkstermaandag) zijn de stedelijke musea geopend. Verder verschuift de afvalophaling op zondagnacht en maandag overdag naar de volgende werkdag.
 
Musea open op zondag en maandag
Op maandag 18 mei openden de stedelijke musea hun deuren weer. Bezoekers kunnen sindsdien opnieuw genieten van de vaste collecties en tijdelijke expo’s van Museum Mayer van den Bergh, Middelheimmuseum, Rubenshuis, Letterenhuis, Museum Vleeshuis, MAS, Red Star Line Museum, Museum Plantin-Moretus, Maagdenhuis, DIVA en FOMU. Bovendien werden de expo’s van Stephan Vanfleteren in het FOMU en Cool Japan in het MAS op algemeen verzoek verlengd.
 
Op zondag 31 mei zijn de stedelijke musea – zoals elke zondag – geopend. Maandagen zijn de musea in principe gesloten. Uitzonderlijk openen op maandag 1 juni ook alle stedelijke musea hun deuren. Omwille van de coronacrisis zijn er wel extra veiligheidsmaatregelen. Er wordt een maximaal aantal bezoekers toegelaten en iedereen moet vooraf online een ticket kopen om toegang te krijgen in alle veiligheid.
 
Verschoven afvalophaling op zondagnacht en maandag
Op zondagnacht 31 mei en maandag 1 juni overdag verschuift de afvalophaling naar de volgende werkdag, dus naar dinsdag 2 juni. Antwerpenaars wiens afval in principe dan wordt opgehaald, mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Op maandagnacht 1 juni en dinsdag 2 juni verloopt de afvalophaling weer normaal. Alle info staat op de ophaalkalender. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be.
 
Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen op het nummer 03 22 11 333. Op zaterdag 30 mei, zondag 31 mei en maandag 1 juni is het contactcenter gesloten.
 
Op maandag 1 juni zijn ook de recyclageparken gesloten. Een bezoek aan de recyclageparken kan bovendien op andere dagen enkel op afspraak.