NOVELARTE heeft het plezier u uit te nodigen op een groepstentoonstelling georganiseerd door een bevriende galerij – BOAB Art Gallery.
De expo brengt werk van drie kunstenaars, werkzaam in verschillende kunstdisciplines. De unieke kunstwerken worden gecombineerd tot een betoverend geheel rond het thema ‘Moonlight Garden’.

HONG WAI
Moonlight Series, Duo, ink on silver Xuan paper, total 90X110cm, 2018
Hong Wai is een jonge kunstenares, geboren in Shanghai. Momenteel woont en werkt zij in Parijs.
Haar kunstwerken behoren tot de landschapschilderkunst. Deze discipline wordt in de Chinese cultuur als de hoogste vorm van kunst beschouwd. Tot op heden werd landschapschilderkunst vooral beoefend door mannelijke kunstenaars. Hong Wai, als jonge vrouwelijke kunstenares, onderscheidt zich door de techniek die ze gebruikt en de sfeer die ze weergeeft, maar zeker ook door de beeldvorming die een duidelijk vrouwelijke toets meedraagt.
Zij gebruikt Chinese inkt en werkt voor vele van haar werken op Xuan papier – een soort papier uit het oude China dat een fijne textuur heeft en geschikt is als ondergrond voor schilderingen en Chinese kalligrafie.

SONJA VEREECKEN(top)
Infinity, fibre art, 50x30x40cm

Sonja is een Belgische kunstenares die innovatieve sculpturen maakt. Zij gebruikt vezels van verschillende origine – vlas, hennep, acaba en katoen -, voegt water toe en brengt het mengsel door een mechanisch proces tot een pasta. Soms voegt ze pigmenten toe aan deze pasta, in andere gevallen behoudt ze de blank-beige tint. De bewerkte vezels worden tot abstracte 3D sculpturen gevormd via eigen gecreëerde mallen.

Haar werk is uniek zowel wat betreft materialen als bereidingsproces. De uitstraling van haar werk is sereen en puur, en past op die manier perfect in de sfeer van de Moonlight Garden expo.

Zhao Fei is een jonge, multidisciplinaire kunstenares, geboren in Guangzhou, China. Momenteel woont en werkt zij in Parijs.
Reeds vanop jonge leeftijd werd Zhao Fei aangetrokken tot verschillende kunstvormen. Gestimuleerd door haar familie behaalde ze een diploma in klassieke kunstrichtingen – schilderkunst en piano. Momenteel wijdt zij zich aan de meer hedendaagse kunstvormen. Zij is een gerenommeerd video kunstenaar en performance artiest.

De BOAB kunstgalerij is opgericht in 2017 door Chao SUN, een jonge kunstliefhebber/kenner, die met veel passie de brug wil slaan tussen Oosterse en Westerse kunst. Zijn doel is om hedendaagse kunst uit Azië te introduceren bij het Belgische publiek. Daarbij combineert hij werk van lokale kunstenaars – zowel opkomende als gevestigde waarden – met kunst van Aziatische kunstenaars. Dit resulteert in bijzondere tentoonstellingen die verrassend harmonieus zijn en de bezoeker telkens op een subtiele manier bekoren.
De galerij is gevestigd in een vernieuw pand in de Antwerpse Kloosterstraat 152, op een kleine 15 minuten stappen van de Groenplaats. De wijk is bekend om zijn brocante winkels, en is recent in opmars als kunstwijk, in aanwezigheid van gezellige restaurants en café’s. BOAB omarmt het brede scala aan kunstexpressies, van schilderkunst over beeldhouwwerk, installaties, tot video en performance kunst.

24 JANUARI – 2 MAART 2019

Foto’s: www.novelarte.be