Worden onze nationale hockeymannen na wereldkampioen, ook Europees kampioen? Nemen onze hockeydames revanche na de verloren finale op het EK van 2017? Kom ze aanmoedigen tijdens het Europees kampioenschap van 16 tot 25 augustus in Antwerpen.
De Belfius Euro Hockey Championships (de officiële naam voor dit Europees kampioenschap) brengen van 16 tot 25 augustus de beste Europese nationale vrouwen- en mannenteams naar Antwerpen om te strijden voor de titel van Europees kampioen.

Kom mee supporteren voor de Red Lions en Red Panthers
Onze Belgische hockeymannen (de Red Lions) werden vorig jaar wereldkampioen. Ze starten als dan ook als topfavoriet aan dit tornooi. In de eerste ronde van het EK spelen ze tegen Engeland, Wales en Spanje. 
Onze nationale vrouwenploeg (de Red Panthers) werd op het vorige Europees kampioenschap tweede. Na de verloren finale tegen Nederland in 2017 willen ze deze keer nog beter doen. Om de finalewedstrijden te halen moeten ze wel voorbij sterke tegenstanders als Nederland, Spanje en het minder bekende hockeyland Rusland.

De eerste wedstrijd is op vrijdag 16 augustus. Dan neemt de de Belgische mannenploeg het op tegen Spanje.

Belfius Eurohockey Championships 
Wilrijkse Plein
Vogelzanglaan
2020 Antwerpen
Van 16 tot en met 25 augustus 2019

Foto: Philippe De Putter / www.antwerpen.be