Mini-Europa heeft er een uitstekende julimaand opzitten. Het miniatuurpark telde in de eerste vakantiemaand maar liefst 4% meer bezoekers, in vergelijking met juli vorig jaar. De stijging zag het park zowel in het aantal Belgische als buitenlandse toeristen. Met dit mooie resultaat is Mini-Europa goed op weg om één van haar beste seizoenen in haar 30-jarige bestaan te realiseren.

Thierry Meeùs, Gedelegeerd Bestuurder van het Brusselse miniatuurpark: “Ons team blikt zeer tevreden terug op de eerste vakantiemaand. Deze mooie cijfers zijn heel bijzonder, wetende dat Mini-Europa vorig jaar al 15% meer bezoekers telde in juli in vergelijking met dezelfde periode in 2017. We stevenen zo opnieuw af op een topseizoen!”
Er was vooral een toename te zien in het aantal Duitse (+31%), Braziliaanse (+19%), Amerikaanse (+11%), Britse (+10%) en Indische (+8%) bezoekers. Het aantal bezoekers uit Noord-Frankrijk daalde dan weer aanzienlijk met 14%. Dit is wellicht toe te schrijven aan de sluiting van Océade; het waterpretpark was jaarlijks goed voor zo’n 20.000 Franse bezoekers en velen onder hen combineerden een bezoek aan de twee parken.
De dagen met extreem hoge temperaturen vertaalden zich niet in lagere bezoekerscijfers. Wel zorgde het laatste ‘regenweekend’ voor een kortstondige dip; het was op de ‘regenzaterdag’ tot zo’n 60% kalmer dan op een gewone zaterdag. Ook de start van de Ronde van Frankrijk op de Heizel – en de minder goede bereikbaarheid die daarmee samenhing – zorgde voor een derde minder bezoekers dan normaal. “Wel zijn we ervan overtuigd dat de vele media-aandacht voor dit mooie evenement, Brussel – maar ook Mini-Europa – extra op de kaart heeft gezet als trekpleister,” aldus Thierry Meeùs. 

Inzet op evenementen
De afgelopen succesmaand heeft Mini-Europa voor een stuk te danken aan de evenementen die het organiseerde. Tijdens de middeleeuwse feesten – in het weekend van 13 en 14 juli – verwelkomde het miniatuurpark tot 21% meer bezoekers, die teruggekatapulteerd werden naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Naast de fel gesmaakte animatie konden zij er als eerste de 5 nieuwe miniatuurscènes uit de middeleeuwen bewonderen.
Ook tijdens de eerste editie van Mini-Europe by Night was het opvallend drukker. Het miniatuurpark wordt in augustus nog vier vrijdagen op rij sprookjesachtig verlicht tijdens nocturnes. Dit zorgt voor een fascinerend schaduw- en lichtspel waardoor de details van de maquettes nog sprekender tot uiting komen. Het Heizelplateau is elke vrijdag tot en met 23 augustus meer dan ooit the place to be. Vanaf 18u zijn er onder de noemer ‘Vuurwerk in Laken’, georganiseerd door de Stad Brussel, een hele rits activiteiten met als hoogtepunt een magnifiek vuurwerk dat om om 23u wordt afgeschoten aan de voet van Paleis 5 van Brussels Expo. En er is meer! Ook het Atomium blijft tijdens het ‘Vuurwerk in Laken’ open voor bezoekers.
Praktische informatie
Mini-Europa
Bruparck  – 1020 Brussel (Laken) 
02 474 13 13 – info@minieurope.eu

Prijzen: 15,80 € voor een volwassene  / 11,80 €  voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen Over Mini-Europe In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten jou de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see wanneer je in Brussel bent! Foto's: www.minieurope.eu