Na de jaarlijkse werkzaamheden tijdens de winterperiode opent Mini-Europa nu zaterdag opnieuw de deuren. De voorbije winter was niet streng, maar toch haalde de ploeg van Mini-Europa alle grote middelen, energie en talent boven om het Brusselse miniatuurpark klaar te krijgen voor de heropening op zaterdag 11 maart. “Mini-Europa is en blijft één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel, aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. Jaar na jaar doen wij er alles aan om onze vele bezoekers telkens een nieuwe, vernieuwende ervaring te bieden met een mix van plezier, cultuur en – natuurlijk – de Europese gedachte. Dit jaar brengen we een eerbetoon aan het erfgoed van de Vikingen.”

Maak me bang, Viking!

Het ligt in de traditie van Mini-Europa om ons te herinneren aan het Europese erfgoed. In juni brengt het park daarom een eerbetoon aan de Vikingen, het handelsdrijvende en oorlogszuchtige volk dat het noorden van Europa binnenviel en plunderde. Maar ondertussen hebben ze wel een nieuw sociaal model gecreëerd aan de kusten, en hadden ze een grote invloed op Engeland. Door in het park in een microfoon te schreeuwen, maakt een Viking een andere bang, waardoor er verwarring ontstaat in het vikingdorp…

Het kasteel van Chenonceau komt terug

Eveneens in juni maakt het kasteel van Chenonceau opnieuw zijn opwachting in Mini-Europa. Michel Ovart, de maquettebouwer met bijna 3 decennia ervaring, maakte van de renovatie gebruik om zijn kennis als ‘miniatuursteenmaker’ te delen met jongeren uit de regio van Bergen. Michel Ovart creëerde 3 stenen maquettes voor Mini-Europa: het kasteel van Chenonceau in de gobertangesteen, de toren van Pisa in marmer en de citadel van Dinant in ‘klein graniet’. De tuinen van het kasteel van Chenonceau kregen een volledige make-over en er werden nieuwe interactieve animaties aan toegevoegd.

Nog groener

Naast de traditionele verfraaiingen van alle miniaturen, werden deze winterstop ook de tuinen aangepakt. Zo kunnen de bezoekers van een uiterst aangenaam kader genieten tijdens hun tocht voorbij de maquettes, animaties,…

Dit brengt de zomer

Zoals elk jaar viert het miniatuurpark feest tijdens de zomervakantie. ‘Mini-Europe By Night’ komt terug op 5, 12 en 19 augustus: drie avonden, vanaf 22u30, waarvoor bezoekers niets extra hoeven te betalen.  Een spectaculair vuurwerk zal opnieuw alle maquettes verlichten tijdens een geweldige show. “En we kijken al verder, vult Thierry Meeùs aan. We zijn nu al begonnen met de voorbereiding van onze halloweendecors.”

Een park tussen Mini-Europa, Océade en Kinepolis

Begin januari sloten de restaurants in het Bruparck definitief de deuren. In juli maken ze plaats voor een park tussen de 3 bestaande publiekstrekkers: Mini-Europa, Océade en Kinepolis. De werken zouden niet voor overlast zorgen voor de bezoekers van de 3 trekpleisters.

Over Mini-Europa

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten jou de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere … In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see wanneer je in Brussel bent!

Praktische informatie
Bruparck 1020 Brussel (Laken)
Infoline: 02-478.05.50
Tel. 02-474.13.13
E-mail: info@minieurope.eu
www.minieurope.eu

Prijzen: 15,3€ voor een volwassene / 11,4€ voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen