Mini-Europa heeft beslist om alle monumenten van het Verenigd Koninkrijk te begraven onder plant- en bloembedden. Concreet gaat het om onder meer de Big Ben, Bath, Dover Castle, het huis van Shakespeare en Longleat House. In het geval het Verenigd Koninkrijk opnieuw zou aansluiten bij de Europese Unie, maakt deze oplossingen het mogelijk om de monumenten opnieuw op te graven.

Mini-Europa zal een beroep doen op Engelse tuiniers om een nieuwe tuin te ontwerpen. Na verschillende studies, kozen de tuiniers voor de vorm van een enorme vis. Zo wordt het maritieme karakter van het Verenigd Koninkrijk in herinnering gebracht.

Praktische informatie
Mini-Europa
Bruparck  – 1020 Brussel (Laken) 
02 474 13 13 – info@minieurope.eu

Prijzen: 15,8€ voor een volwassene / 11,8€  voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen Over Mini-Europe In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten jou de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see wanneer je in Brussel bent! Foto: www.minieurope.eu