Koninklijke Toneelgroep Streven, zet met Mijn Slappe Komedie” de traditie verder van haar toneel optredens in het teken van eten. Een trilogie, zoals met zegt bestaat uit drie delen. Na “Tafel voor Vier” en “Het Diner” wordt het restaurant in het Forttheater Edegem bij deze gesloten met “Mijn Slappe Komedie” en of we nog eten krijgen dat is de vraag. Streven speelde vrijdag 27/01 de premiére van het toneelstuk “Mijn slappe komedie voor vier mensen, een restaurant, een handvol personeel en een tafeltje dat niet niet vrijkomt” een mondvol en een buitengewoon lange titel voor een toneelstuk. Geschreven door de Nederlandse Magne van den Berg ze studeerde aan de Mimeopleiding in Amsterdam en maakt sindsdien haar eigen voorstellingen. Haar eerste teksten regisseert ze zelf, latere teksten laat ze ook geregisseerd door anderen. In 2008 wint ze de allerlaatste H.G Van der Viesprijs voor het stuk ‘De lange nasleep van een korte mededeling’ Haar toneelstuk ‘Ik speel geen Medea’ werd bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs 2016.

Regisseur Griet Stevens volgde een opleiding Dramatische kunst aan de Koninklijk Conservatorium van Brussel en speelt al vanaf haar tienerjaren toneel. Ze heeft al verschillenden gastrollen vertolkt in spitsbroeders, Samson, Hotel Hotel, Spoed, De Man, Thuis, enz..en is vast verbonden aan Compagnie Lowie. Ze geeft al 22jaar les aan verschillende academies afdeling woord en ze coacht vaak workshops in scholen.

“Mijn slappe komedie” is een top komedie, geestige discussies, spitsvondig en hilarische toestanden. Louise en Ben zijn een gescheiden koppel. Ze besluiten om samen met hun nieuwe partners Ellis (Anouk Lambrechts) en Don (Erik Schoepen) af te spreken en tijdens een gezellig etentje te bespreken wie de caravan krijgt, dit lijkt de laatste euvel die de exen Ben (Philip Maes) en Louise (Kristine Vandenberghe) nog moeten nemen? Maar wanneer komt die tafel nu eindelijk vrij?……. En was deze nu dubbel geboekt? En wie heeft er geboekt? Namate de avond vordert komen de tongen losser, wordt er veel gedronken en blijft er van de deftigheid niets meer over en wordt de situatie steeds pijnlijker. Frustratie, agressie, honger er wordt geroepen en gehuild en wanneer komt die tafel nu eindelijk vrij……

Prima stuk, prima regie en goed acteerwerk een absolute aanrader voor wie houdt van een namiddag/avondje puur amusement.

We kijken al uit naar de volgende !

Auteur: Magne van den Berg

Regie: Griet Stevens

Cast:
– Kristine Vandenberghe (Louise)
– Philip Maes (Ben)
– Anouk Lambrechts (Ellis)
– Erik Schoepen (Don)
– Manon Creyf. (Meisje)
– Ignace Joly. (kelner)
– Brent Verhelst (lange kelner)

Speeldata:
25 – 26 – 31 januari  2019 en 1 – 2 februari  2019 om 20.15 uur
27 januari 2019 en 3 februari 2019 om 15.00 uur
De deuren openen 45 minuten voor de aanvang van de voorstelling.

Locatie:
Forttheater Edegem

Tickets bestellen:
Klik hier