De Japanse keuken is een tijdloze keuken die goed past bij onze tijd, omdat men in Japan al eeuwenlang de culinaire deugden die tegenwoordig in zwang zijn hoog in het vaandel heeft staan: het gebruik van regionale en seizoensgebonden producten, de beste natuurlijke ingrediënten en het achterwege laten van ‘pakjes en zakjes’.

Met ruim 80 recepten voor ramen, miso, sushi en sashimi, groentegerechten en Japanse grillspecialiteiten laat auteur Stevan Paul zien hoe veelzijdig de Japanse keuken is, en hoe toepasbaar deze daarnaast is, iedere dag! Paul geeft informatie over ingrediënten, basisrecepten en alternatieven bij elk recept, met praktische winkeltips en instructies voor het zelf maken van bijvoorbeeld teriyakisaus of dashi.

Softcover; 224 pagina’s.

Auteur: Stevan Paul
Titel: Mijn Japanse keuken
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 4521 328 6
Thema: gastronomie
Prijs: € 29,99