Omwille van het coronavirus zullen de Merksemse Vredesfeesten dit jaar niet op de traditionele manier kunnen doorgaan. Om toch stil te staan bij die belangrijke dagen uit haar geschiedenis organiseert het district op 3 oktober een bijzondere theaterwandeling, ‘Oud Land’.
 
Theatergezelschap Brokkenmakers voert de deelnemers mee naar een oud stukje land in het Fort van Merksem. Twee figuren uit de Tweede Wereldoorlog vertellen er humoristische maar ook ontroerende verhalen over het verleden en de toekomst. Ze gaan over Merksem en over elkaar. De ene probeert de traditie van het mooie stuk land te behouden, de andere kijkt naar de toekomst.
 
Tijdens dit unieke wandeltheater stap je in kleine groepjes van 15 personen mee met de ene verteller en wissel je halverwege van verteller en verhaal. De voorstelling duurt in totaal ongeveer 1 uur, en is 1,5 kilometer lang.
 
Praktisch
·        Zaterdag 3 oktober om 10 uur, 12 uur, 14 uur en 16 uur
·        Gratis, maar inschrijven verplicht via cultuurantenne.merksem@antwerpen.be  of 03 338 72 71 met vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer, uur van de wandeling en aantal personen.
·        Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de gehele voorstelling.