Twee maal per jaar organiseert het Dotatiefonds voor Boek en Letteren, de gemeenschappelijke vriendenvereniging van het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, een Duel op Zondag. Op 4 oktober schudden we u wakker met een snedig debat over de mensenrechten.

zondag 04 oktober 2020 – 11:00

Op 10 december 1948 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Meer dan zeventig jaar later heeft filosoof Othman El Hammouchi geen hoge pet op van deze verklaring. Ze ademt voor hem de geest van het Westerse individualisme. Volgens criminoloog en kersvers directeur van het Hannah Arendt Instituut Christophe Busch is de verklaring wel een universeel moreel kompas dat inzet op gelijkheid en verdraagzaamheid tussen individuen en volkeren. Gaan de mensenrechten op de schop? Bert Bultinck, hoofdredacteur van Knack, leidt het debat in goede banen.

Praktisch
Zondag 4 oktober om 11 uur in het Letterenhuis (Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen)
De toegang is gratis voor leden van het Dotatiefonds. Niet-leden betalen 10 €. Voor € 40 wordt u lid van het Dotatiefonds Boek en Letteren.
Inschrijven kan via een mail naar dotatiefonds@antwerpen.be of telefonisch op het nummer +32 3 338 87 30, met vermelding van de namen en (mobiele) telefoonnummers van de deelnemers.
Vanwege het coronavirus is het aantal zitplaatsen beperkt tot 58 deelnemers. Daarom wordt de volgorde van inschrijven gehanteerd.

Foto’s: www.consciencebibliotheek.be