Menetou-Salon is een 590 hectare grote wijngaard niet ver van Bourges, in het departement van de Cher. De witte wijnen van de Sauvignondruif vertegenwoordigen het merendeel van de productie. Maar je mag ook de rode en de roséwijnen niet vergeten die al de finesse van de Pinot noir onderstrepen. 

De wijnen van Menetou-Salon zijn complex, zuiver en doodrongen van hun terroir. De frisse en kruidige witte wijnen vergezellen in het bijzonder goed vis en schaaldieren. De fijne roséwijnen met aroma’s van wit fruit en gedroogd fruit, gaan perfect bij exotische gerechten (sushi, tajines…) en bij het aperitief. Terwijl de rode wijnen bijzonder goed samengaan met kalfsborst of een rundcarpaccio, waarbij de aroma’s van kers en pruim van deze wijnen worden geaccentueerd.

Dit jaar vieren de wijnbouwers van Menetou-Salon de 60ste verjaardag van de A0C die ze in 1959 kregen. Om dat in de verf te zetten nodigen de producenten iedereen uit in hun kelders op 2, 3 en 4 augustus. Zo willen ze hun beroep, hun wijnen en hun passie laten ontdekken. Op het programma staan muzikale ontbijten, concerten en degustaties.

www.vins-centre-loire.com