Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost heeft gisteren heel wat drugs in beslag genomen bij twee simultane huiszoekingen in een lopend drugsdossier. Alles samen gaat het om zo’n 30 kilogram drugs, in allerlei soorten en vormen. De verdachte had ook voor bijna 100 000 euro cash geld in huis. De man van 52 jaar is gearresteerd.

In mei van dit jaar betrapte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost een dealer op heterdaad. Naar aanleiding van die feiten startte een onderzoek. 
Anoniem profiel op Facebook
In dat onderzoek kwam een anoniem profiel op Facebook in beeld dat gebruikt werd door een zogenaamde bovendealer. De leden van het WOT werkten intensief door op het dossier en de man achter het account kon geïdentificeerd worden.  
Twee simultane huiszoekingen
Op 1 oktober zijn tegelijk twee huiszoekingen gedaan op bevel van de onderzoeksrechter. Het WOT en de wijkteams van de Unolaan en regio Noord doorzochten de panden, samen met drugshond Bo. De politie vond grote hoeveelheden drugs die her en der in het pand verborgen lagen. In het vervallen pand lag ook veel cash geld verstopt.

Drugs, geld en materiaal in beslag genomen
De politie vond er net geen 100 000 euro cash geld. Er lagen bijna 1 800 druksluitverpakkingen en 1 000 capsules. Er zijn laptops, gsm’s, precisieweegschalen en een auto in beslag genomen. De lijst met gevonden drugs is aanzienlijk:
Meer dan 6 kg cannabis
Meer dan 2 500 pillen kamagra
20 kg speed
370 gram crystal meth
Bijna 1 kg cocaïne
Zo’n kleine 50 gram hasjies
436 ml GHB
Bijna 200 gram bruine en witte heroïne
148 lsd-zegels
Wat vergruisde xtc

Verdachte gearresteerd
De verdachte is een man van 52 jaar. Hij is ter plaatse gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden voor handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen.

Foto: www.politieantwerpen.be