15 september 2023 kondigt Asmodee, marktleider als verdeler en uitgever van gezelschapsspellen in België, de release aan van hun nieuwste spel, Dixit: Disney Editie. Het spel, dat sinds 2008 wereldwijd maar liefst 12 miljoen keer over de toonbank ging, baseert haar nieuwste versie op de wondere wereld van Disney en Pixar. De lancering van de nieuwe Dixit valt niet toevallig samen met het 100-jarig jubileum van Disney. Liefhebbers van Disney of van deze moderne spelklassieker vol fantasie kunnen de gloednieuwe Dixit Disney vanaf vandaag aan hun spellenkast toevoegen.

In de spelklassieker Dixit omschrijft de verteller één van de 6 illustratiekaarten uit zijn hand, door middel van een woord, een zin of het maken van een gebaar of geluid. De andere spelers kiezen één van hun eigen kaarten die past bij de tip van de verteller. Alle kaarten worden in willekeurige volgorde op tafel gelegd. De spelers raden individueel welke kaart die van de verteller is. Vertellers moeten hun tegenstanders goed inschatten door hun hints niet té makkelijk of té moeilijk te maken. Als je te veel aanwijzingen geeft, waardoor alle spelers jouw kaart kunnen ontmaskeren, scoor je als verteller immers ook geen punten. De anderen kunnen punten verdienen, door de juiste vertellerskaart aan te duiden óf door anderen hun kaart te laten aanduiden. Dixit is een spel waarbij communicatie, begrip en empathie heel belangrijk zijn. Een hele ervaring die verdergaat dan ‘gewoon een spelletje spelen.’

De nieuwe Dixit: Disney Edition, ontworpen door de Franse kinderpsychiater Jean-Louis Roubira, dompelt je helemaal onder in het Disney universum. Elk van de 84 Dixitkaarten werd prachtig geïllustreerd, met Disney taferelen door kunstenares Natalie Dombois. Na meer dan 500 themavoorstellen en drie jaar vol toewijding, creativiteit en verbeeldingskracht is de langverwachte Dixit: Disney Edition, van de Franse uitgever Libellund, onderdeel van Asmodee Group, vanaf nu verkrijgbaar over de hele wereld.

“Dixit is ontstaan uit mijn verlangen om spelers een verrassend avontuur te bieden in een fantasierijke en poëtische wereld. Elke illustratie in het spel biedt een kijkje in onze eigen dromen en met slechts één woord kunnen we dit droombeeld met iedereen delen. In de loop der jaren, en tot groot genoegen van onze spelers, heeft de wonderbaarlijke fantasie van verschillende illustrators allerlei nieuwe droomwerelden voor ons geopend. Dixit en het veelzijdige universum van Disney is dan ook een unieke match. Een magische ontmoeting die niet alleen deuren opent naar nieuwe creativiteit, maar ook veel spelers een verrijkende en betoverende spelervaring biedt,” zegt Jean-Louis Roubira, bedenker van Dixit.

Dixit: Disney Edition is een eenvoudig en luchtig bordspel van verhalen vertellen, interpretatie en giswerk. Zoek de link bij een raadselachtige omschrijving voor één van de onthulde kaarten, vind de juiste afbeelding en scoor punten. Met 84 nieuwe kaarten gebaseerd op iconische Disney & Pixar films, van Steamboat Willie tot Turning Red, boeit Dixit Disney jong en oud. Laat je fantastie de vrije loop. Familieplezier gegarandeerd!

Foto: Disney / Pixar