Hoewel zanger-accordeonist Matthias Lens al wat gewend is sinds de start van zijn succesvolle carrière, zorgt de release van zijn 4de soloalbum ‘Matthias Lens Goes Classic’ toch voor een gezonde dosis extra nervositeit bij de sympathieke Arendonkenaar.

Matthias nam voor dit album de accordeonversies op van een selectie absolute klassiekers uit de ‘Goes Classic’-saga van Helmut Lotti. ‘Tiritomba’, ‘Vieni Sul Mar’ en’Kalinka’, krijgen op ‘Matthias Lens Goes Classic’ een nieuwe dimensie door de hemelse accordeonpartijen. “Ik ben Helmut heel dankbaar dat hij z’n zegen heeft gegeven, maar tegelijkertijd zorgt dat ook voor behoorlijk wat stress”, zo zegt Matthias. “Zijn succes is onmogelijk te evenaren, maar de uitdaging om zijn klassiekers op een kwalitatieve en respectvolle manier in accordeonversies om te zetten, ben ik wel vol aangegaan.”, besluit Matthias.

“Ik vind het fantastisch dat de muziek waarmee mijn carrière gelanceerd werd, nu gebracht wordt op het instrument dat mijn moeder ook bespeelt”, aldus Helmut Lotti.”Bovendien speelt Matthias op een “echte” accordeon, met knoppen aan beide kanten en niet met klavier. Dat vinden mijn moeder en ik héél belangrijk.” (lacht)

“Een droomplaat voor iedere muziekliefhebber!” – Piet Roelen, manager Helmut Lotti –

‘Matthias Lens Goes Classic’, een productioneel pareltje dat naadloos aansluit bij de instrumentale carrière die Matthias eerder al met gouden en platina platen overlaadde. Een album om trots op te zijn en dat het vertrouwen van Lotti allerminst zal beschamen. Nu digitaal verkrijgbaar of te koop in de handel.