Heb je al heel wat schrijfkilometers op de teller? Volgde je al verschillende schrijfcursussen, maar heb je honger naar meer? Meld je dan aan voor deze masterclass met de ervaren docente en woordkunstenares Maja Jantar.
Vanaf februari nodigen we drie topdocenten uit in Antwerpen. De eerste masterclass met Maja Jantar vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017. Maja Jantar leert hoe je je stem tot leven brengt.
Een tekst is een stem, is meerdere stemmen, is een lichaam, is een ruimte, is een resonantie. Hoe breng je die stem tot leven, letterlijk, op een podium? Hoe creëer je de juiste ruimte voor jouw tekst? Hoe geef je hem resonantie, een stem die gehoord wordt?
In deze workshop leer je aan de hand van praktische opdrachten je eigen stem goed te gebruiken bij een voordracht. Je krijg technische steuntjes aangereikt: hoe warm je je stem op? Hoe zorg je dat je voor een optreden goed in je lichaam zit? Hoe exploreer je de mogelijkheden van je stem en hoe pas je die functioneel toe voor je tekst?
Met het oog op presentaties, lezingen en andere situaties waarin je als schrijver je tekst mag presenteren aan een luisterend publiek, ontdek je strategieën om het geschreven werk optimaal tot leven te laten komen, het van het blad los te weken en de ruimte in te sturen.
Maja Jantar is performer, regisseur en stemkunstenaar. Ze werkt regelmatig als gastprofessor aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, maakt producties voor het Symphonie Orkest Vlaanderen, en is actief in de experimentele poëziescène in binnen- en buitenland.
De plaatsen zijn beperkt (12 personen max.).
BEGELEIDING: Maja Jantar, performer, regisseur en stemkunstenaar
WANNEER: Zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017, telkens van 10u tot 17u
STARTUUR: 10.00u
EINDUUR: 17.00u
LOCATIE: Het Roze Huis, Draakplaats 1 te 2018 Antwerpen
NIVEAU: Gevorderden
PROVINCIE: Antwerpen
LEEFTIJD: +16
ORGANISATIE: Creatief Schrijven vzw
PRIJS: € 140 (incl. koffie en broodjes)
GENRE: Meerdere genres
OPLEIDINGSCHEQUES: ja
MEER INFO:
info@creatiefschrijven.be | 03 229 09 90
15% korting voor leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart)